Gazete Vatan Logo
Magazin !f İstanbul’dan çarpıcı filmler

!f İstanbul’dan çarpıcı filmler

!f İstanbul’dan çarpıcı filmler

!f İstanbul, 14’üncü kez bağımsız filmlere yuva olmak adına 12 Şubat günü başlayacak. Bu yıl da festivalin listesi yine dopdolu. 42 ülkeden 115 filmin gösterileceği festivalde en dikkat çeken bağımsız yapımlar...

I Am Michael / Ben, Michael
Y: Justin Kelly O: James Franco, Emma Roberts, Zazhary Quinto Yapım: ABD
Gus Van Sant’in yapımcılığında senenin en çok konuşulmaya aday filmlerinden. 2007 yılında, eşcinsel hakları savunucusu, hayatını o âna kadar kuir kimliğiyle sürdürmüş Michael Glatze arkadaşlarını ve yakınlarını şoke eden bir kararla “eşcinsellikten vazgeçtiğini” açıklar. Bununla da kalmaz, Hıristiyan bir rahip olarak yaşamını devam ettirmeye karar verir. Ona böyle bir kararı aldıran nedir?
Plemya/Kabile
Y: Myroslav Slaboshpytskıy O: Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy, Alexander Dsiadevich Yapım: Ukranya
Yeniyetmeler üzerine son derece sıra dışı ve vurucu bir ilk film. Konuşma yok. Anlatıcı yok. Altyazı yok. Müzik yok. Tamamı işitme engelli insanlardan oluşan bir oyuncu kadrosu... Sağır ve dilsiz öğrencilere eğitim veren bir yatılı okula yeni bir çocuk gelir. Etüt dersleri yerine hırsızlık, gasp ve fuhuşun hüküm sürdüğü hiyerarşik bir düzenin içinde kendine yer edinmeye çabalarken, pazarladığı kızlardan birine gönlünü kaptırmasıyla beraber kuralları çiğneyerek düzeni altüst eder.
Eden/Cennet
Y: Mia Hanson-Love O: Felix De Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne, Laura Smet Yapım: Fransa
Müzik dolu ve dokunaklı film, Fransız kulüp yaşamının 20 yılını ortaya koyuyor. Cennet,
“Fransız dokunuşu” denilen Daft Punk ve Cassius gibi efsanelerin doğuşuna tanıklık etmiş elektronik müzik akımının kurucularından Fransız DJ Paul’un 18 yıllık yükseliş ve düşüş hikayesini ekrana getiriyor. Yönetmen, kendi kardeşinin gerçek hikayesinden yola çıkarak çektiği filmde, müzikal bir yolculuğa kişisel bir boyut katarken, Fransız elektronik müziğinin bol danslı ve partili arka planını da sergilemeyi ihmal etmiyor.

Haberin Devamı

Love Is Strange / Aşk Başkadır
Y: Ira Sachs O: John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Manny Perez Yapım: ABD
Uzun uzun sevmekle ilgili, sıcak kanlı, kırık ve parıldayan bir film. Bu yılın en yumuşak ve kırgın aşk filmlerinden biri olan Aşk Başkadır, 39 yıldır birlikte olan Ben ve George’un düğün sabahı koşuşturmacasıyla açılıyor. Düğün haberleri George’un öğretmenlik yaptığı Katolik okuluna ulaşınca, George’un işsiz kalmasıyla yeni evli çift artık kiralarını ödeyemez hâle gelir. Ben, yeğenine taşınıp onun
15 yaşındaki oğluyla bir ranza paylaşmaya başlar.
A Girl Walks Home Alone At Night/Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız
Y: Ana Lily Amirpour O: Sheila Vand, Arash Marandi, Dominic Rains, Marshall Manesh Yapım: ABD
İlk İran Vampir Westerni... İran’ın ilk vampir/western filmi olarak lanse edilen film, bizi hayali yeraltı kenti Bad City’nin karanlık ve tenha köşelerine davet ediyor. Siyah-beyaz görüntüler ise filmin dikkat çeken yanı.

Haberin Devamı

Life Itself/Hayatın Kendisi

Haberin Devamı

Y: Steve James Katılımcılar: Roger Ebert, Martin Scorsese, Ramin Bahrani Yapım: ABD
60’larda, sinemanın altın çağında, Roger Ebert sinema aşkını ve yazma tutkusunu birleştiren ilk sinema yazarlarından oldu. Şimdi de onun hayatı beyazperdede.