Gazete Vatan Logo

‘Evlatlarınızın hepsi çürük raporu almışlar’

Başbakan Davutoğlu’nun sözlerine tepki gösteren HDP lideri Demirtaş, “Sen kimin evladını, kendi iktidarın için ölüme gönderiyorsun?” dedi

‘Evlatlarınızın hepsi çürük raporu almışlar’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün bazı sivil toplum örgütleri ve odaların temsilcileriyle bir araya geldi. Barışın cesaret istediğini söyleyen Demirtaş, “Koşullar ne olursa olsun şiddete, silaha karşı çıkmamız gerekiyor. Silahlar konuştu diye siviller susarsa her yerde bizler şiddetin hakim olmasına yol, ön açmış oluruz” dedi. Demirtaş çözüm ve diyalog sürecinin yeniden başlaması gerektiğini anlatırken, “Çünkü konuşmak ayıp bir şey değildir. Devlet için de küçültücü bir şey değildir. PKK için de onur kırıcı bir şey değildir. ‘Teslim ol’ çağrıları yapmak yerine masaya davet etmek daha insani, vicdani, ahlakidir” diye konşutu. Demirtaş, özetle şunları söyledi:

‘Siyaseti tıkar’

“Parti kapatmak, dokunulmazlıkların kaldırılması gibi tartışmalar, hususlar demokratik siyaset kanallarını açmaz, tıkar. Ne kadar çok demokrasi o kadar az şiddet ve silah olur. Demokrasiyi sınırlandırıp, siyaset kanallarını tıkamaya kalkarsanız şiddete kendi elinizle prim, destek vermiş olursunuz.”

Habur’daki cenazeler

Haberin Devamı

“Başbakan kendisini vicdanlı, inançlı bir insan olarak tanımlıyor. Adına huzur, bilmem ne operasyonu dediğiniz operasyon kapsamında tam 5 gündür, 50 derece sıcağın altında Habur sınır kapısında, 13 YPG’linin cenazesi sizin emriniz ve talimatıyla bekletiliyor.”

‘PKK karşılık verdi’

“Ortada bir vatan savunması yoktur. Saray savunmasıdır, iktidar savunmasıdır bu. Sen kimin evladını, kendi iktidarın için ölüme gönderiyorsun? Bu evlatlar kolay mı yetişiyor? Efendim, ’Biz evlatlarımızı gerekirse feda ederiz’. Edin bakalım evlatlarınızı, hepsi çürük raporu almışlar. Hepsinin evinde para sayma makinaları. Bak yoksulun evladı bayraklara sarılıp geliyor. Hanginiz evladınızı feda ediyorsunuz? PKK açıklama yaptı. ’Masaya oturmaya hazırız’ diye. Bizim çağırımıza karşılık verdi. Ülkenin başbakanı buna sağduyulu bir cevap vermek durumundadır.”

Kılıçdaroğlu ile görüşecek

“Kısmet olursa önümüzdeki hafta Sayın Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceğiz. Siyasetçiler bugünlerde konuşmayacaklarsa, diyalog kurmayacaklarsa ilelebet konuşmasınlar. Biz diyaloğa açığız. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Bahçeli dahil olmak üzere, bizi yok sayanlar dahil olmak üzere bizim kapılarımız barış için herkese açıktır.”

Haberin Devamı

HDP’den suç duyurusu

HDP, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş adına, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Başvurunun gerekçesi ise ‘yargı bağımsızlığını etkilemek’ ve ‘yargıyı yönlendirmek.’ Selahattin Demirtaş, “Yargı eğer onların talimatıyla çalışmışsa, suç işlemiştir” diye konuştu.

İş makinası yakmaya tepki

“Zaman zaman bölgeden araç yakma, iş yeri veya iş makinesi yakma haberleri alıyoruz. Bunların asla doğru bulmadığımızı, tasvip etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Yakılan araçlar bizim araçlarımızdır. Bunun derhal mazeretsiz bir şekilde durdurulması lazım. Halkın malıdır, mülküdür. Zar zor krediyle, borçla, harçla insanların aldığı kamyonudur, iş makinesidir.