Gazete Vatan Logo

"Evin önüne mayın döşüyorlardı"

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin silahlı saldırısında yaralanan HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Ersoy'un hastanedeki tedavisi sürüyor - Ersoy: "Bu sabah bir parti üyemizin evine mayın döşemişler. Bizim üyemiz de "mayını buraya koymayın" demiş. Onu söylemesinin ardından üyemize saldırmaya başlamışlar. Biz de olayı araştırmak için giderken bizi de silahlarla taradılar"

"Evin önüne mayın döşüyorlardı"

Terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında yaralanan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İdil İlçe Başkanı Mehmet Hamit Ersoy'un tedavisi sürüyor.

Ersoy, tedavi gördüğü İdil Devlet Hastanesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgüt mensuplarının saldırısı üzerine mahsur kalan parti üyelerinin evine gitmeye çalışırken saldırıya uğradığını söyledi.

"Olayı araştırmak için giderken bizi silahla taradılar"

Ersoy, "Bu sabah bir parti üyemizin evine mayın döşemişler. Üyemiz de "Mayını buraya koymayın" demiş. Bunu söylemesinin ardından üyemize saldırmaya başlamışlar. Onların saldırmasıyla beraber bizim üyemiz eve kaçmış. Onlar da evi silahla taramışlar. Biz de olayı araştırmak için giderken bizi de silahlarla taradılar" dedi.

Saldırıda arabasına 5 merminin isabet ettiğini bunlardan bir tanesinin de bacağına geldiğini ifade eden Ersoy, bu tür olayları hiçbir şekilde tasvip etmediklerini, vatandaşların da artık olanlardan bıktığını sözlerine ekledi.

Başkan Ersoy'un içinde bulunduğu otomobil, İdil Belediyesi kavşağında terör örgütü PKK üyelerinin uzun namlulu silahlı saldırısına uğramış, saldırıda yaralanan Ersoy, İdil Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Haberin Devamı