Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Evdeki huzur saadet budur’

‘Evdeki huzur saadet budur’

‘Evdeki huzur saadet budur’

Meyra, yeni sıngle’ı ‘Karla Karışık’ı çıkardı ve müzik konuşmak için onunla buluştuk. Ancak çok ender görülen hastalığının sürecinde yaşadıklarını ilk defa Hafta Sonu ile paylaşan Meyra’nın öyküsünden hepimize çıkaracak dersler var.

Hem albüm yaptın hem de ünlü tenorlarla düetler. Bu şarkıya gelene kadar, pop ve klasik olmak üzere değişik tarzlarda şarkılar söyledin. ‘Aşklayalım’ şarkısını senden önce Ajda Pekkan okuyacaktı. Orada bir karışıklık mı oldu, bir de senden dinleyelim.

Şarkıyı Ajda Hanım beğenmedi ve şarkı Şehrazat’a geri gitti. Ben de şarkıyı dinlemiş, çok beğenmiştim. Şehrazat’ı ikna etmek kolay olmadı ama ben çok ısrar ettim. Şarkıyı bitirdikten sonra, hem bir nevi onay almak hem de fikrini almak için Ajda Hanım’a dinlettim. Çok beğendi ve bu benim çok hoşuma gitti. Çünkü içim rahatlamıştı.Söz müzik Gülşah Tütüncü, Emirhan Cengiz aranjeyi yaptı. Klibimizi Nihat Odabaşı çekti, hem de onun ilk süpervizörlüğü oldu bu klip. Şarkı, mutlu iken ayrılanların şarkısı. Sudan bir sebepten tartışır, ama iki hafta sonra pişman olursun ya... Ama arada gurur vardır ve geri dönülmez. İşte şarkım böyle bir hikaye anlatıyor. Klipte, ben ilk adımı atan kişi oluyorum.

Haberin Devamı

İnsan insana benzer, makyaj değişince, ifaden de değişiyor

Seninle ilgili imajı değişti diyor herkes. Ne değişti?

Saç şeklim değişti, şimdi yan tarıyorum. Modern bir kesim yaptık. Hep aynı görünmekten sıkılıyor insan. Kaşını, gözünü değiştiremediğine göre ne kalıyor ki geriye... Bu klipte Nihat Odabaşı bana kırmızı ruj sürdürdü. Belki beni böyle hiç görmediğiniz için bu bir imaj değişikliği gibi geliyor.

Kimileri Gülşen’e benzemiş dedi ama bence acayip Kylie Minogue’a benzemişsin!

Sen de ona mı benzettin? Ah, Taylor Swift de dediler. Ne diyeyim, neyse ki hep en güzel kadınlara benzetiliyorum (kahkahalar). İnsan insana benzer. Makyaj değişince, ifaden de değişiyor. Tipim bu, gidip de estetik olmadım. Sadece ortada bir emek var, buna saygı gösterilmesini istiyorum.

Kamera karşısında, bu klipte çok rahat geldin bana.

Haberin Devamı

Kemal’den önce, Kemal’dan sonra durumu mu var acaba? Yoksa, oğlan mı değiştirdi beni!

‘Zekası babasına çekmiş’

Müziğin dışına çıkalım biraz. Oğlun Kemal’le başlayalım...

Milattan önce, milattan sonra gibi benim için Kemal... Eşimle konuşuyoruz, Kemal’den önce hayat meğer nasıl da başkaymış. “Ondan önce biz ne yapıyorduk?” diyoruz. Çocuktan sonra hayat onun etrafında dönüyor. Dünyevi şeyler, eskisi kadar önemli olmuyor. O mutluysa, ben de mutlu oluyorum. Ben Kemal’den sonraki hayatımı daha çok sevdim. Gerçi biz eşimle evliliğimizin tadını doya doya çıkarabildik. Geçen sene tatile Miami’ye gittik. Bütün hayvanat bahçelerini gezdik. Çok akıllı bir çocuk, eşimde de onu görüyorum. Zekası babasına çekmiş!

BİNDE BİR GÖRÜLEN HASTALIK

Hayatını sosyal medyada pek açmıyorsun. Müzik dışında neler yaparsın?

Bilim kitaplarını çok severim, belgesel izlerim. NASA’yı takip ederim, kara madde, karadelikler ve kainat çok ilgimi çekiyor. Çocukluğumda da ansiklopedi okumayı çok severdim. Çok hayran olduğum bir sanatçı Sarah Brightman, o da uzay mekiği ile uzaya çıkıyormuş. O anlamda da benziyormuş meğer!

Haberin Devamı

Bir check-up yaptırmışsın, az bilinir bir hastalığın olduğu ortaya çıkmış. Nasılsın şimdi?

Dalağıma giden damarımda bir anevrizma ortaya çıktı. Bin kişide bir görülürmüş. Dalağın içinde de milimetrik boyutlarda birkaç tane çıktı. Bir yıl doktorlardan ne yapmam gerektiğini öğrenmeye çalıştım. Öyle bir yerdeyim ki; ne dalağımı aldırabiliyorum, ne de anevrizmama müdahale edilebiliyor. Durumum Allah’a kalmış! İnşallah bir kanama geçirmem. Çünkü bir kanama olduğu anda kurtulman için 15 dakika süre veriyorlar. Hastaneye 15 dakika içinde gittin, gittin! Dalak çok kanlı bir organ olduğu için çok önemli. İç kanama hızla büyüyor. Benimki çok tesadüfi bulundu. Kimin ultrasonla baktığı çok önemliymiş. Daha önceki yıllarda da check-up yaptırmıştım ama yakalanmamıştı. Doktorlar, doğuştan gelir diyorlar..