Gazete Vatan Logo

'Eşref Bitlis'i öldürenler...'

Arif Doğan'ın ifadesinden çok çarpıcı bölüm

Ergenekon’un tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in öldüğü uçak kazasıyla ilgili ifade verdi. İnternete düşen bir ses kaydında suikasta destek verdiğini söylediği öne sürülen Doğan, iddiayı yalanladı

Arif Doğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in uçağını Cem Ersever ve ekibinin düşürdüğü iddia ediliyordu. Doğan’ın ses kaydında kendisinin desteği olmadan Bitlis’in öldürülemeyeceğini söylediği iddiaları üzerine ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Emekli Albay Arif Doğan, ambulansla İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Doğan’ın Ankara’da yürütülen soruşturmayla ilgili talimatla ifadesi alındı. İfadeyi TMK 10. madde ile yetkili savcı Ümit Zafer Çolak aldı.

‘Hepsi sahte’ dedim

Ses kaydında Doğan’ın, Bitlis’e suikasti JİTEM komutanlarından Cem Ersever’in düzenlediğini öne sürerek, “Ben destek vermezsem nahh öldürürlerdi” dediği iddia edilmişti. Adliye çıkışında açıklamada bulunan Doğan, bu konuyla ilgili daha önce de ifade verdiğini ve ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını söyledi. Savcı Zekeriya Öz’e daha önce konuştuğunu ifade eden Doğan, şöyle dedi: ”Ankara’dan talimat gelmiş. İnternete düşen bantlar vardı. Onların içinde rahmetli Eşref Paşam ile ilgili (Eşref Bitlis) bir şeyler varmış. Onun uçağının düşmesiyle ilgili yürütülen bir soruşturma. Değerlendirmelerimi sordular. Onları söyledim. Daha önce bantların tahkikatıyla ilgili sayın Savcı Zekeriya Öz’e 2 gün boyunca ifade vermiştim. ’O bantların hepsi sahte’ demiştim. ’Gerçeği yansıtmıyor’ demiştim. Yine öyle dedim.”

Öz’e bilgi vermişti

Savcı Çolak’ın kendisine, ”Eşref Bitlis ile ilgili düşenceniz, değerlendirmeniz nedir?” diye sorduğunu anlatan Doğan, şu cevabı verdiğini söyledi: ”Benim değerlendirmem bu işte. ’Rusya’nın KGB’si, Amerika’nın CIA ve FBI’ı, İsrail’in MOSSAD’ı, Türkiye’nin Orta Doğu ile ilgili ilişkilerini kesmek için yaptı’ dedim. PKK kanalıyla tampon bölge oluşturmak amacıyla yapılıyor. Rahmetli Eşref Paşa, bunu ortaya çıkarmak için bayağa mesafe katetmişti. ’Bu suikastı KGB, CIA-FBI, MOSSAD yapmıştır’ dedim.” Emekli Albay Arif Doğan, internete düşen ses kayıtları nedeniyle özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e bilgi vermek için 30 Eylül 2010’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gitmiş ve 8 saat süresince ifade vermişti.”Eşref Bitlis’in ölümüne ilişkin bilginiz var mı?” sorusuna ise Doğan, “Benim değerlendirmeme göre Amerikan FBI, CIA, MOSSAD, KGB operasyonuydu. Bölgede huzursuzluklar düzeliyordu. PKK’ya yer yurt kalmayacaktı ve bu eylem oldu” yanıtını verdi.

Haberin Devamı