Gazete Vatan Logo

'Eşkıyalık' nereden çıktı?

CHP’li milletvekillerinin bildirisine ‘eşkıya mısınız’ diye çıkış yapan Erdoğan, eleştirisini sürdürdü

Erdoğan: CHP Genel Başkanının SSK Genel Müdürü olduğu dönemde durum ortadaydı. En büyük zararı, bu beyefendinin genel müdürlüğü döneminde SSK yaşamıştır. Eşe, dosta dağıttığı ihalelerle, atamalarda, tayinlerde terör örgütü mensuplarını kayırmasıyla bu beyefendi tarihe geçmiştir.

CHP’li milletvekillerinin bildirisine ‘eşkıya mısınız’ diye çıkış yapan Başbakan Erdoğan, eleştirisini dün de Denizli’den sürdürdü: İktidara geçeceğini düşünen biri çıkar da eşkıyalığı, terörizmi, anarşiyi över mi?

Başbakan Erdoğan, Denizli’de toplu açılış töreni öncesi yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında ’eşkıya’ polemiğiyle tırmanan gerginliği daha da artıracak sözler söyledi.

CAHİLLERLE SİYASET YAPILMAZ: Ölünce hoca efendi gelip cenaze namazında ’Cumhurbaşkanı niyetine’ diyecek mi ’Başbakan niyetine’ diyecek mi? ’Bakan niyetine’ diyecek mi ’Bu çok büyük zengindi’ diyecek mi? ’Er kişi niyetine’ diyecek, ’Hatun kişi niyetine’ diyecek. Sadece kefen, o da çürüyüp gidecek. Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer. Fatih Projesi’ni başlattık. Ana muhalefetin bazı mensupları dalga geçti. Biz bu millete bu vatana aşığız. Farkımız bu.‘Yok Yavuz, yok Kanuni olsaydı’ dediler. Bunun terbiye sınırları içinde yeri yok. Zira Fatih’in kim olduğundan haberi olmayan cahillerle siyaset yapılmaz. 13 yaşında babası Osmanlı’yı kendisine vermek istediği zaman Fatih ’Baba ben bunu alamam yürütemem’ diyor. Çok iyi yetişmiş bir evlat. Babası ısrar edince ’Peki o zaman’ diyor. Alıyor fakat cevaba dikkat edin. 13 yaşındaki bu evlat ’Madem ki ben devlet-i aliyeyi Osmaniye’nin padişahıyım, öyleyse emrediyorum size. Gelin devletin başına geçin’ diyor. İşte bu evlat öyle yetişiyor ki 21 yaşında bir karanlık çağı kapatıyor bir aydınlık çağı açıyor. İşte biz iz sürüyoruz iz.

1 TRİLYONU NE YAPTINIZ: Ana muhalefet Genel Başkanı geçenlerde buraya geldi. Biri sordu, ‘CHP’nin bu Anayasa Mahkemesi kararıyla 1 trilyonluk hesabını ne yaptınız? Onun sorumlularını ne yaptınız?’ diye. Hani sizin yolsuzlukla işiniz yoktu? Alavera dalavera yoktu. Hazine’nin verdiği paraya ne oldu. Parayı yok edenleri siz ne yaptınız? Cevap yok. Bunlar Anadolu, Trakya ile gönül bağı kuramadılar ki zorlamamızla şimdi Ankara dışına çıkmaya başladılar ama eskisini bilmedikleri bugüne kıyas yapamıyorlar.

DÖNEMİNDE SSK ZARAR ETTİ: ’Kaynak benim’ diyor. ‘Türkiye’nin en büyük bütçeli kurumunu yönettim’ diyor. Türkiye’nin en büyük bütçeli kurumu, CHP Genel Başkanı’nın döneminde hep zarar etmiştir. Bir yıl önce kar eden SSK onun döneminden itibaren sürekli zarar etmiştir. Bu zihniyete bu ülkede dolu hazine verilmiştir, bunlar boşaltmıştır. CHP Genel Başkanı’nın SSK Genel Müdürü olduğu dönemde bu durum ortadaydı en büyük zararı bu beyfendinin genel müdürlüğü döneminde yaşadı. Eşe dosta verdiği ihaleler terör örgütü mensuplarını kayırmasıyla bu beyefendi tarihe geçmiştir. Bunu bütçe görüşmelerinde ortaya koyduk. ‘Sınavsız kimseyi almadım’ diyor. Sınavsız eleman aldığının resmi belgeleri gazetelerde yayınlanıyor. Bu ülkede CHP ne zaman iktidar ortağı olduysa, zaten tek başına iktidar olamıyor, olamaz da, benim milletin bunlara iktidar vermez, bunların ne yaptıklarını gördük. Bunlar ne zaman iktidar olduysa kuyruklar o zaman başladı.

KARA LEKE OLARAK YAPIŞACAK: CHP Genel Başkan yardımcıları çıkıyor vatandaşı sokak sokak direnmeye çağırıyor. Hani siz iktidara yürüyordunuz? Hani siz ilk genel seçimde iktidardınız? ’İktidar olamazsam çekilirim’ diye söz veriyordun. Anketlerde oylarınızı artırıyordunuz. Haziran seçimlerinden sonra anket firmalarına teneke bağlayacaktınız. Bu eşkıyalık sevdası nereden çıktı? İktidara geçeceğini düşünen biri çıkar da eşkıyalığı, terörizmi, anarşiyi över mi? Bunlar Adnan Menderes döneminde de aynısını yaptılar. Çok şükür milletim bunlara prim vermiyor. CHP Genel Başkanı, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin eylem çağrıları hakkında bir açıklama yapmalı. Bu sorumsuzluk hakkında kamuoyunu tatmin edecek bir çağrı yapmalı aksi taktirde bu eşkıyalık özlemi, CHP tarihine kara bir leke olarak yapışacak ve tarih boyunca çıkmayacaktır.

BÜYÜKŞEHİR SÖZÜ: Denizli’yi ’Büyükşehir’ kapsamına alıyoruz. İnşallah 2014 yerel seçimlerine büyükşehir seçimi olarak girecek. Yetiştirebilirsek bu seçim öncesinde yasayı çıkarmayı hedefliyoruz.

İlginç tezahürat

Erdoğan, Denizli Belediye binasından ayrılırken partisinin Gençlik Kolları üyeleri, Başbakan Erdoğan’a, ’Yakışıklısın, karizmatiksin, Gandi Kemal postunu yesin’ diye tezahüratta bulundu.

3 çocuk lazım tecrübeyle sabit

Erdoğan, Denizli’de 435 milyon lira değerindeki toplam 108 tesisin açılışı yaptı, TOKİ’nin 496 konutunun anahtarını teslim etti. Erdoğan, tören bir babanın 7 çocuğuğunun olduğunu söylemesiyle şaşırırken, 2 çocuğu olan bir aileden de 3’üncü çocuğu yapmasını istedi. Çocuklardan biri, Başbakan’a kardeş istemediğini söyleyince, “Böyle konuşma, kardeş istenmez mi? Üç çocuk lazım, tecrübeyle sabit” dedi. Erdoğan, beraberindeki bakanlarla kurdeleyi kesti.

Haberin Devamı