Gazete Vatan Logo
Magazin 'Eşkıya'nın yapımcısı değişti

'Eşkıya'nın yapımcısı değişti

ATV’de salı akşamı 124’üncü bölümü yayınlanan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinin, yapım şirketi değişti.

'Eşkıya'nın yapımcısı değişti

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde Atv'nin sevilen dizisi ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’la ilgili bir değişikliği köşesine taşıdı: ATV’de salı akşamı 124’üncü bölümü yayınlanan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinin, yapım şirketi değişti.

Oktay Kaynarca, Ozan Akbaba, Yunus Emre Yıldırımer, Sabina Toziya ve Yalçın Hafızoğlu’nun hayat verdiği Çakırbeyli Ailesi’nin etrafında gelişen olayları ekrana taşıyan projenin düne kadar yapımcısı Raci Şaşmaz’dı. Şaşmaz, aynı zamanda Fikirtepe’de kentsel dönüşüm işine giren Pana Yapım’ın da sahibiydi. Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan ihtilaflar yüzünden Şaşmaz ekonomik darboğaza girince ve bu durum ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın prodüksiyonunu da etkiler hale gelince, ATV devreye girdi.

Bir süredir dizi oyuncularının parasını yapım şirketi değil, ATV ödüyordu. Salı akşamları kanala iyi reyting ve reklam getiren dizinin selameti için sonunda taraflar masaya oturdu. ATV, şirketin diziden kaynaklanan borçlarıyla birlikte tüm haklarını Şaşmaz’dan devraldı.

Haberin Devamı

8 Eylül 2015 tarihinden bu yana yayınlanan ve izlediğim tek dizi olan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı şimdiye kadar Şaşmaz’la Bahadır Özdener yazıyordu. Dizinin haklarının Turkuaz Medya’ya geçmesiyle birlikte, Şaşmaz’ın ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’la alakası kalmadı. Bundan böyle dizinin senaryosunu Bahadır Özdener’le Berna Aruz yazacak.