Gazete Vatan Logo

‘Eşiyle aramda yakınlaşma vardı’

Oto elektrik şirketi sahibi Gürkan Arıcan, çakar ışık takılması için şirkete bırakılan Ataşehir Belediyesi’ne ait lüks makam aracında öldürüldü. Katil zanlısı şirket çalışanı Ercan P. çıktı.

‘Eşiyle aramda yakınlaşma vardı’

İstanbul Kağıthane’de meydana gelen olayda oto elektrik şirketi sahibi Gürkan Arıcan, otomobilde ensesinden vurulmuş olarak bulundu. Aracın Ataşehir Belediyesi’ne ait olduğu ve çakar, siren ve cam film takılması için bırakıdığı tespit edildi.

İşyerindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, Arıcan ile yanında çalışan Ercan P.’nin saat 20.00 civarlarında işyerinden ayrıldıklarını tespit etti. Bunun üzerine Ercan P. “Bir kaza oldu, hemen gel” denilerek karakola çağrıldı. Çelişkili ifadeler veren Ercan P. cinayeti işlediğini itiraf etti. Şüpheli, “Onunla 3 yıldır birlikte çalışıyorduk. Son günlerde ondan habersiz işler yaptığımı ve para kaçırdığımı söyledi. Olay öncesinde de yine tartıştık. Bana bağırıp hakaret etmeye başlayınca korkutmak için silahımı çektim. Bu sırada silahı görünce elime davrandı. Mücadele sırasında silah patladı. Başından vuruldu” dedi. Ercan P.’nin ayrıca Arıcan’ın eşi O.A. ile aralarında 6 aydır devam eden duygusal yakınlaşma olduğunu, mesajlaştıklarını iki kez de çay bahçesine gittiklerini ancak cinayetin bununla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Makam aracı çelişkisi

Cinayetin ardından makam aracının CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’ye ait olduğu açıklandı. Gamze İlgezdi ise aracın kendisine ait olmadığını söyledi. Ancak Ataşehir Belediyesinde şoför olarak çalıştığını söyleyen Ali T. ifadesinde “2009 yılından beri Ataşehir belediyesinde, son bir yıldır da Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin makam şoförlüğünü yapıyorum. 25 Aralık’ta belediyeden beni arayan bir yetkili Gamze hanımın Ankara’da kullanması için bir otomobil geldiğini, ancak araca siren, çakar ve lamba yapılması gerektiğini söyledi. Ben de belediyenin anlaşmalı olduğu Gürkan Arıcan’ın şirketini arayıp aracı oraya bıraktım” dediği öğrenildi.

İş adamının gözaltına alınan eşi O.A. ise “susma” hakkını kullandı ve daha sonra serbest bırakıldı. Ancak yapılan çalışmalarda, O.A.’nın cep telefonunda şüpheli Ercan P.’nin numarasının “Zeliş” kod adıyla kayıtlı olduğunu tespit edildi.

Haberin Devamı

Cinayetten birkaç saat önce öldürülen Gürkan Arıcan’ın, katil zanlısı Ercan P. ve eşi O.A. ile şirkette birlikte oldukları ortaya çıktı.