Gazete Vatan Logo

'Eşimi getirin dedi' ama...

MAHKEMEYE sevk edilen bir polisin eşi, "Eşimi görmek istiyorum. Eşimi getireceksiniz" diyerek adliyeye girdi. Görevliler tarafından dışarı çıkartılan kadın daha sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

22 Temmuz Operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 66 kişinin sorgusu devam ederken, polislerin yakınları gece boyunca Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda önünde bekledi. Bekleyiş sırasında mahkemede sorgulanan bir polis memurunun eşi,

"Nerede adaletin gücü sattınız adaleti. Sattınız Hukuku. Sattınız her şeyi. Gücünüz yetiyorsa gelin gözümüzün içine bakın. Gelin benim eşimle bir sofrada oturup yemek yiyin. Onun gerçek temizliğini göreceksiniz o zaman; hepsi öyle ben biran bile şüphe duymadım onlardan" diyerek adalet sarayının girişinde bulunan merdivenlere doğru yürüdü.

"EŞİMİ GÖRMEK İSTİYORUM, EŞİMİ GETİRECEKSİNİZ"

Daha sonra "Eşimi görmek istiyorum" diyerek adliye kapısından içeri giren kadın, "Çıkacak onlar buradan çıkacak. Onları alacağız buradan. Eşimi istiyorum. Eşimi görmek istiyorum. Eşimi getireceksiniz. Aynı memuru çıkaracaksanız benim eşimi de getirmek zorundasınız. Nerede adalet neredesiniz? Neredesiniz savcılar, neredesiniz hakimler? Gelin buraya. Benim eşimle bir saat böyle oturun bakalım. Benim eşim yediği bir zeytini bile yerken hakkını helal et hanım derdi. Eşimi almadan gitmeyeceğim buradan. Benim eşim tertemiz neyin hesabını veriyor. Yılmadım eşimin arkasındayım" şeklinde bağırmaya başladı. Bunun üzerine polis yakını adliyedeki polisler ve özel güvenlikler tarafından dışarı çıkarıldı. Çıkışta merdivenlere oturan kadın daha sonra gözyaşlarına boğuldu. Adliye önündeki kalabalık da kadının dışarı çıkarılmasını alkışlarla ve ’yuh’ çekerek protesto etti.

Haberin Devamı

"BİR MEMURLA BU KADAR MI UĞRAŞILIR"

Yanındaki başka bir kadın tarafından sakinleştirilen polis eşi şunları söyledi:

"Şu Ramazan saatinde hiç birimiz hak etmedik bunları. Eşlerimiz, ailelerimiz hepimiz orada perişan olduk. Benim daha yeni Mardin’e tayini çıkmış eşimin, geldiler Mardin’den aldılar eşimi. Benim eşimi tasfiye ettiniz, benim eşimi doğuya gönderdiniz zaten bir memur benim eşim yani bir memurla bu kadar mı uğraşılır" dedi.