Gazete Vatan Logo

"Eşime yakınlığını doğruladığı için öldürdüm"

"Eşime yakınlığını doğruladığı için öldürdüm"

Bursa'da, tartıştığı genci bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına başlandı.

6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık 26 yaşındaki Yakup Altay, maktul Yunus Ak'ın (24) yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, savcının iddianameyi okumasının ardından, sanık Altay'dan savunma yapmasını istedi.

Altay, "Çok pişmanım. Böyle olmasını istemedim. Yakın arkadaşlarım Y.Ö. ve Yunus Ak ile uyuşturucu aldık. Yunus'un eşime yakınlığıyla ilgili tereddütlerim vardı. Olay günü bu konu gündeme geldi. Küfürler ederek olayı doğruladı. Ben de büfeden 2 bıçak aldım. Sonrasını hatırlamıyorum. Amacım kesinlikle öldürmek değildi. Alkol ve uyuşturucunun etkisiyle oldu." diye konuştu.

Maktulün babası Cezai Ak ise "Olayı görmedim. Sanık oğlumu evden almış götürmüş, sonrasında da öldürmüş. Şikayetçiyim." diye konuştu.

Çay ocağı sahibi tanık İsmail Tongadur, daha önceden tanıdığı Yakup Altay'ın, çay ocağından bıçak aldığını ve aracın arka koltuğundaki Yunus Ak'ı bıçakladığını söyledi. Tongadur, engel olmaya çalıştığı Yakup Altay'ın kendisine karışmamasını, olayın "namus meselesi" olduğunu söylediğini de belirtti.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Büyükbalıklı Mahallesi'ndeki tır parkında bulunan seyyar çay ocağının yakınına 10 Nisan'da otomobille gelen Yakup Altay, tartıştığı arkadaşı Yunus Ak'ı bıçaklayarak öldürmüştü.