Gazete Vatan Logo

'Eşime sürekli erkeklerden mesaj geliyordu'

ESKİŞEHİR’de sosyal paylaşım sitesine çok girdiği ve sürekli cep telefonundan erkeklerle mesajlaştığını öne sürdüğü 2 çocuk annesi Şeker Dikbıyık’ı (38) çıkan tartışmada 10 yerinden bıçaklayarak öldüren, ağabeyinin boşandığı eşi Saliha Uyar’ı (39) da yaralayan Ramazan Dikbıyık (40) için, savcı ilk duruşmada biri ağırlaştırılmış olmak üzere iki kez ömür boyu hapis cezası istedi.

Bahçelievler Mahallesi Plevne Sokak’ta 15 Eylül’de meydana gelen olayda, çiftçilik yapan Ramazan Dikbıyık ile bir temizlik şirketinde çalışan eşi Şeker Dikbıyık arasında evde sosyal paylaşım sitesi Facebook’a çok girme ve cep telefonu ile mesajlaşma nedeniyle tartışma çıktı. Ramazan Dikbıyık eşi Şeker Dikbıyık’ı 10 yerinden, evde misafir olarak bulunan ağabeyinin boşandığı eşi Saliha Uyar’ı da 5 yerinde bıçakladı. 2 kadın kurtulmak için yaralı halde oturdukları apartmanın birinci kat penceresinden bahçeye atladı. Sürünerek çıktıkları sokakta bağırarak yardım isteyen iki kadın hastaneye kaldırıldı. Şeker Dikbıyık doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından yalın ayak evden kaçan Ramazan Dikbıyık kısa süre sonra 155 Polis İmdat hattını arayarak bulunduğu yeri belirtip gelen polislere teslim oldu. Dikbıyık çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Eşini öldürüp eski yengesini yaralayan Ramazan Dikbıyık’ın yargılanmasına Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Ramazan Dikbıyık’ın yanı sıra bıçakla yaraladığı eski yengesi Saliha Uyar da katıldı.

Haberin Devamı

AFFINIZA SINIĞINIYORUM

Ramazan Dikbıyık duruşmada, öldürdüğü eşinin sürekli sosyal paylaşım sitesinde ve cep telefonunda erkeklerle mesajlaştığını öne sürerek şu iddialarda bulundu:

"Daha önce eşim ve çocuklarımla birlikte Mihalıççık İlçesi’nin Dinlek Köyü’nde yaşıyorduk. Eşim köy muhtarının evinden çıkarken görüldüğü için dedikodular çıkması üzerine bir başka köye taşındık. Eşim cep telefonu ile sürekli mesajlaştığı için kendisi ile tartıştık. Bir süre sonra çocuklarımın hatırı için barışarak Eskişehir’e yerleştik. Eskişehir’e geldiğimizde kapalı olmasına rağmen bir süre sonra açılıp, saçıldı. Barlara ve kafelere takılmaya başladı. Eşime sürekli erkeklerden mesajlar geliyordu. Kendisini sosyal paylaşım sitesine girmemesi konusunda uyardım. Bana karışamayacağımı ve özgür olduğunu söyledi. Olay gecesi yine mesajlaşması nedeniyle tartıştık. Kendimi kaybettim. Eşim ve ağabeminin boşanmış olduğu eşine bıçakla saldırdım. Ne yaptığımı bilmiyorum. Affınıza sığınıyorum."

Haberin Devamı

Sanıktan şikayetçi olan Saliha Uyar, olay gecesi Şeker Dikbıyık’ın elinde cep telefonu olmadığını, sanığın eşini öldürüp kendisini de bıçakla yaraladığını söyledi.

SAVCI İLK DURUŞMADA CEZA İSTEDİ

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi savcısı mütalaada bulunarak sanığın kasten eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Saliha Uyar’ı da öldürmeye teşebbüs suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkeme heyeti savcının biri ağırlaştırılmış olmak üzere 2 kez ömür boyu hapis cezası istediği sanığın avukatının mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunma talebini üzerine duruşmayı 13 Ocak 2015 tarihine erteledi.

KADINLAR ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına konuşan Fatma Kurt, "Biz buraya ölen Şeker Dikbıyık için adalet istemeye geldi. Ramazan Dikbıyık’ın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyoruz. Kadına karşı sıfır tolerans diyoruz. Katillere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yasalaştırılsın. Namus gibi kavramlarla kadın cinayetlerinde uygulanan tahrik indirimi uygulanması kaldırılsın" dedi.

Haberin Devamı