Gazete Vatan Logo

'Eşim iki kere...'

Ünlü spiker Ece Üner'den yeni evliliği hakkında samimi açıklamalar...

Haber kanallarının başarılı spikerlerinden Ece Üner, geçtiğimiz günlerde Roma'da meslektaşı Deniz Bayramoğlu'yla dünya evine girdi. İş ve aşk dünyasını anlatan Üner, Banu Güven'in kendisine büyük bir ilham verdiğini kaydederek 'Ondaki karizma kimsede yok' diyor.

Ekranda en çok hayranı olan haber yüzlerinden biri Ece Üner... NTV ve CNN TÜRK'ün ardından ekran yolculuğuna HABERTÜRK'te devam eden Üner, geçen ay hayatının en önemli adımlarından birini attı ve meslektaşı Deniz Bayramoğlu ile evlendi. Üner iş ve aşk hayatını Milliyet'ten Birsen Altuntaş'a anlattı.

SOSYOLOJİ TARİH DENEYİMLİ SPİKER

* Mesleğe nasıl başladınız, ekranda kaçıncı yılınızdasınız?


2000'den beri bu işin içindeyim. Koç Üniversitesi'nde tarih ve sosyoloji çift anadal okuyorken NTV'de stajyerliğe başladım. Irak savaşı patlamıştı ve o dönem iyi bir gazeteciliğin aynı zamanda tarihin taslağını yazmak olduğunu idrak ettim. Bu açıdan bakınca tarih ve sosyoloji okuyan biri için doğru zaman ve doğru yerdi. 2003'te muhabir oldum, ekonomi, diplomasi işleri ağırlıkta birçok alanda çalıştım. 2006'da NTV'den ayrıldım. 4 ay kadar Star TV'de muhabirlik yaptım. Sonra 2006 nisanında CNNTÜRK'e geçtim ve spikerlik-sunuculuk kısmı orada başladı.

EKRANDA ESNERKEN YAKALANDIM

* En büyük canlı yayın gafınız hangisi?


CNN Türk'te Orkun Yazgan'la sabah haberlerini sunuyordum. Yeni yayın dönemiydi. En acemi yönetmeni bize vermişlerdi. Haber özetlerini girmesi gerekirken ekrana bizi seçmiş. Bize de söylemeden hani Hollywood filmleri öncesinde bir Metro Golden Mayer aslanı vardır. Böyle döne döne kükrer, işte ben de öyle döne döne başımı döndüre döndüre, ağzımı yaya yaya esniyordum ve bu da aynen ekrana yansıdı. (Gülüyor)

BANU GÜVEN'İN KARİZMASI KİMSEDE YOK

* Siz en çok hangi meslektaşlarınızdan haber dinlemeyi seviyorsunuz?


Banu Güven bana hep ilham vermiştir. Bu işe yani sunuculuğa geçişimde kendime niye yapıyorum bunu diye sorduğum birçok sorunun yanıtını onda buldum. Araştırmacı, çalışkan, entellektüel olunup hem de güzel olunup haber sunulabiliyor diye... Onun haber sunuşunu özlüyorum. Onu da... Çünkü onun karizması da şimdilerde pek kimsede yok.

MAYMUN GİBİ ÇABUK TIRMANIRSAN ARKAN AÇIKTA KALR

* Ekranda çok pozitif ve sakin bir haliniz var. Haber sunum tarzınızı siz nasıl yorumlarsınız?


Hayatta da çoğu zaman pozitif ve sakinim. Yaptığım işi mesele etmeyi sevmem. Sessiz sedasız iş bitirenlerdenim. Bizim piyasada çok az çalışıp yaptığı işe ürününe, o ürünün hakettiğinden fazla önem atfeden, dünya onun etrafında dönüyor zanneden çoktur ama insanoğlu maymun misalidir.

Çabuk tırmanırsa arkası açıkta kalır. O yüzden sakinim, yavaş yavaş acele ediyorum. Bir de şunu çok gördüm zirvede basınç düşük oksijen azdır, orayı mesken tutmak ciğeri yetmeyen için zordur. Bu konuda çok hevesli olanlar uçurumu da düşünmelidir. Pozitif olmaya gelince, ülkenin gündemi korku filmi gibi bazen bir de onu aktarırken negatif olursam, beni izlemek için insanların mazoşist olması gerekir. Pozitif olmak lazım. Dediğim gibi dünya dönüyorsa hala gülebildiğimiz içindir.

HER KADININ BİR ŞİİRLİK CANI VAR AMA BEN 9 CANLI ÇIKTIM

Ben CNN TÜRK'e 2006'da başladım. Deniz'le ilişkimiz 2008'in sonuna doğru başladı. 2009'da da CNN'den ayrıldım. Deniz'in bana söylediği şu; beni CNN TÜRK'e başladığım ilk gün asansörden çıkıp haber merkezine yürürken gördüğünde zaten işte "o" demiş. Sonra benim oradaki en yakın arkadaşımla yakın arkadaştı falan. Bunlar hep planlıymış, ben bilmiyordum. Uzun süre bana belli etmedi, aslında kendince etmiş ama ben farketmedim. Nasıl tavladığının çok basit bir yanıtı var. Hani "Kelebeğin Rüyası" filminde diyor ya şair; "Her kadının bir şiirlik canı var" diye... Ben dokuz canlı çıktım, baştan çıkarması için çok şiir yazması gerekti.

DENİZ BANA İKİ KERE EVLENME TEKLİF ETTİ

* Nasıl bir evlilik teklifi aldınız?


Deniz bana iki kere evlenme teklif etti. Birincisinde Bozcaada'da kayalıkların üzerinde dolunayın altında, ikincisi bir restoranın terasında Haliç'in şahitliğinde... ikisi de şiirliydi.

Haberin Devamı