Gazete Vatan Logo

'Eşcinsel değilim!'

Guardian gazetesinin bugünkü manşetinde 25 yaşındaki danışmanıyla eşcinsel ilişkisi olduğu öne sürülen İngiliz Dışişleri Bakanı William Hague'in açıklamaları var.

Gazeteye göre, iddiaların yoğunlaşması ardından danışmanı Christopher Myers dün istifa ederken, Hague, dramatik bir açıklama yayımlayarak "Ne uygunsuz bir atama yaptım ne de uygunsuz bir ilişki içindeyim" dedi.

Seçim kampanyası sırasında şoförlüğünü yapan danışmanıyla ara sıra otellerde aynı odaları paylaştıklarını belirten Dışişleri Bakanı "Başka anlamlar çıkarılacağını bilseydik, paylaşmazdık" diye konuştu.

Eşiyle çocuk sahibi olmaya çalıştıklarını ve karısının birkaç kez düşük yaptığını belirten bakan, bu tür durumlarda birçok evlilikte gerginlikler ortaya çıkarken, yaşadıklarının karısıyla kendisini daha da yakınlaştırdığını anlattı.

Guardian, iddiaların Hague'in mensubu olduğu koalisyonun büyük ortağı Muhafazakar Parti içinde huzursuzluğa neden olduğunu aktarıyor. Önde gelen partililere göre, Hague'in en büyük hatası, çok az dışişleri deneyimi olmasına karşın 25 yaşındaki Myers'ı danışman olarak işe almasıydı.

Diğer bakanların genelde iki danışmanı varken, Myers üçüncü danışman olarak bakanlığa girmişti. (BBC TÜRKÇE)

Haberin Devamı