Gazete Vatan Logo

‘Esad ve Erdoğan karbon kopyadır!’

Kılıçdaroğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Hükümetin Suriye politikasına eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu’ndan ilginç çıkış: “Esad ülkesinde ne yapıyorsa, Erdoğan da aynısını yapıyor. Özgürlüğü kısıtlıyor, medyayı sansürlüyor, yargıya talimat veriyor, muhalifleri hapse attırıyor...”

CHP 89. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir ve İsmet İnönü’nün mezarlarında düzenlenen etkinliklerin ardından parti meclisini topladı. CHP’nin kuruluş yıldönümü kapsamında başta resepsiyon olmak üzere yapılması planlanan diğer etkinlikler ise şehit askerler nedeniyle iptal edildi. Herhangi bir kutlama programı yapılmazken, CHP Genel Merkezi ışık gösterisi yapılarak bina aydınlatıldı.

Kılıçdaroğlu, PM’nin açılışındaki konuşmasında Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e hediyeler sunmasını, “Siz neyin kutlamasını yapıyorsunuz beyler?” sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan’ı dinlettirdi

CHP lideri PM toplantısında Suriye konusunda 2 yıl önce referandum sürecinde Başbakan’ın Gaziantep’te yaptığı miting konuşmasını izletti. Başbakan’ın mitingdeki, “Sürekli komşularımızla gerginlik yaşanıyordu. Suriye ile zaman zaman savaşın eşiğine geliniyordu. Biz geldik Esad kardeşimle oturduk. İki ülke meselelerini konuştuk ve Türkiye ile Suriye’yi bölgenin 2 kardeş dost ülkesi haline getirdik. Ekonomide ticarette dış politikada her alanda işbirliği yaptık mıÖ Benim Gaziantep’li kardeşim cebine pasaportu koyuyor Halep’e, Şam’a gidiyor. Soruyorum kim kazandı? Gaziantep kazandı, esnaf kazandı, vatandaşım kazandıÖDüşman yaratma politikasından zarar gördüğümüz ortaya çıktı” sözleri dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, bu konuşmayı dinlettikten sonra ise şunları söyledi:

KİM TELKİN ETTİ?: Bu söylem çok eski bir söylem değil. Erdoğan, Esad kardeşiyle buluşuyor. İki ülke sorunlarını konuşuyorlar. Başbakan soruyor, “bundan kim karlı çıktı”. En büyük alkışı buradan alıyor. “Karşılıklı düşman üretmeyeceğiz” diyor. Aradan en fazla 2 yıl geçti. Bir ülke Başbakanı 180 derece farklı politika izliyorsa, halkına hesap vermek zorundadır. Kaçak güreşmeye gerek yok. Ne oldu da değişti? Kim sana telkin etti de düşmanın oldu?

TIPATIP KOPYALAR: Dış politikada çapsızlık, öngörüsüzlük, içine düşülen yalnızlık... Düşman yaratıyorlar, onunla savaşıyorlar. CHP’nin varlık nedeni barıştır, size destek vermez. Başbakan ciddiye alınan bir insan değildir. Aslında Erdoğan da dış politikadaki basiretsizliğinin farkında, o nedenle saldırganlaşmış durumda. Kimse kendisini ciddiye almıyor. Irak, İran ve Suriye üçgeninde Tayyip Erdoğan’ı dinleyen kimse yok. Bugün uyguladığı politika, Suriye bölgesinde hem El-Kaide militanlarının hem de PKK terör örgütünün amaçlarına hizmet ediyor. Kızdıkça bizi Basçılıkla suçluyorÖ Esad ile kolkola giren, tatil yapan, esas yerli Baas Partisi AKP’dir. Zaten kol kola girenler de onlardır. Esad ülkesinde ne yapıyorsa, Erdoğan’da ülkesinde aynısını yapıyor. Özgürlüğü kısıtlıyor, medyayı sansürlüyor, yargıya talimat veriyor, muhalifleri hapse attırıyor, güvenlik güçlerini halka karşı kullanıyor... Tıpatıp kopyaları. Esad ve Erdoğan karbon kopyadır.

O KADAR ALÇAK OLMADIK: Bir günde kimseyle dost olacak kadar hafif, dost dediğimizin arkasına bıçakla yaklaşacak kadar da alçak olmadık. CHP dün ne diyorsa, bugün de onu diyor. Biz dün bölgede barış ve demokrasi istiyorduk, bugün de barış ve demokrasi istiyoruz. Tayyip Erdoğan Meclis kürsülerinde Irak’a savaş açmak için destek nutukları atarken, biz ‘savaşa hayır’ diyen partiyiz. Dün AKP’ye ‘başkalarının bölge taşeronu olmayın’ diyorduk, bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Hikmetyar’ın dizinin dibinde çöken, Ömer El Beşir’in elini sıkan, Kaddafi’den ödül alıp, sonra onu arkasından bıaçaklayan, hançerleyen kendisidir. O yüzden boş konuşmayı bıraksın, ülke batak içinde, aklını başına alsın.

4+4+4 SİSTEMİ

Okulların 17 Eylül’de açılacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, 5 buçuk yaşında çocuğu olan ailelerin tedirgin olduklarını belirterek "Türkiye’ye 21. Yüzyıl’ı kaybettirmek için yapılan en büyük tezgahın uygulanma tarihidir 17 Eylül. Bizi 21’inci Yüzyıl’dan koparmak istiyorlar. 4+4+4 sistemine karşı direnecek, buna karşı duracak tek siyasi parti CHP’dir. Bu örtülü köleleşme oyununu da bozmak zorundayız" dedi.

Haberin Devamı