Gazete Vatan Logo

‘Erken yaşta evlilik suç olmaya devam etmelidir’

AK Parti Milletvekili Ayşe KeşirÇocuk istismarı ve erken yaşta evlilik suçtur ve suç olmaya devam etmelidir” dedi.

‘Erken yaşta evlilik suç olmaya devam etmelidir’

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, son günlerde çok tartışılan küçük yaşta evlilik konusunda hazırlanan raporla ilgili açıklama yaptı. Keşir, “Bu evliliklerin çoğu birbirlerini severek ve aile rızasıyla gerçekleşiyor. Fakat bu aileler belirli bir süre sonra erken evlilik yaptıkları gerekçesiyle erkeklerin hapse atılmasına varan durumlarla karşı karşıya kalıyor.

Bu durumda 3 bin ailemiz mağdur. Evin erkeğinin hapse atılmasıyla aileler dağılma noktasına geliyor. Bu konu komisyonumuza Sivas’tan L.T. adlı kardeşimizin başvurusuyla geldi.

‘Çok şikayet aldık’

Eşi ile 14 yaşında isteyerek ve nişan süresini beklemeden kaçarak evlenen bu kardeşimiz iki çocuğu olduktan ve mutlu bir aile iken eşinin küçük yaşta evlilik yaptığı gerekçesiyle 10 yıl hapse mahkum edilmesiyle mağdur oldu. Buna benzer bir çok şikayet aldık. Konu komisyonda tartışıldı ve mağduriyetlerin giderilmesi konusunda uzun görüşmeler gerçekleştirildi” dedi. Ayşe Keşir, “TCK’ya göre erken yaşta evlilik çocuk istismarına giriyor. Cezası hapistir. Erken yaşta, zorla evlendirilmiş ve mağdur olmuş kişilerin korunması açısından bu uygulanan yaptırımlar oldukça yerinde ve doğrudur” diye konuştu.

Haberin Devamı