Gazete Vatan Logo

‘Erken seçim kaygımız yok’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, erken seçim tartışmalarına ilişkin “Bizim bir kaygımız asla olmaz. İktidarın yaklaşımına bakmak lazım” dedi

‘Erken seçim kaygımız yok’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Biz 94 yıllık bir siyasi partiyiz. Bu tür seçimlere en hazırlıklı parti biziz. Kadrolarımızla, programımızla, Türkiye’nin bütün sonuçlarını çok iyi irdeleyen ve sonuçlar çıkaran bir partiyiz. Onun için bizim, seçimin erken yapılması ya da zamanında yapılmasıyla ilgili bir kaygımız asla olmaz. Ama tabii iktidarın buradaki yaklaşımına bakmak lazım” açıklaması yaptı. “Biz yarın seçim kararı alınsa dahi son derece hazırlıklıyız” ifadesini kullanan Bingöl, bunun somut örneğinin ise 7 Haziran’da ortaya koydukları seçim bildirgesi olduğunu bildirdi.

‘Hepsine çözümümüz var’

Bu bildirgenin bir “başucu kitabı” niteliğinde olduğunu ve diğer siyasi partilerin de o bildirgeden faydalanarak, kendi seçim bildirgelerini ona göre düzenlemek zorunda kaldıklarını belirten Bingöl, şöyle devam etti: “Türkiye’nin bütün sorunlarının, dünya gündemi ile ilgili bütün konuların CHP tarafından değerlendirmeleri ve çözümleri vardır. Hiçbir sorun yok ki CHP o sorunla ilgilenmesin, bunları değerlendirmesin, oradan bir sonuç çıkarıp çözüm üretmesin. Bunun somut örnekleri var. Vatandaşlarımız hangi konuyla ilgili olursa olsun CHP’nin düşüncelerini öğrenmek istiyorsa internet sitemizde ya da hazırladığımız broşürlerde, materyallerde bunu göreceklerdir. O nedenle bizim erken seçim gibi bir kaygımız dün yoktu, bugün de yoktur.”

Haberin Devamı

‘Evet’ oyu atan da böyle düşünüyor

Tekin Bingöl, “Henüz 3 Kasım 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için isim telaffuz etmek ya da bir duruş açıklamanın erken olacağını düşünüyorum. Elbette her gelişme kendi içerisinde değerlendirilerek bir tavır alınır, süreç henüz çok erken” ifadesini kullandı ve ekledi: “16 Nisan referandum sürecinde de, sonrasında da Türkiye’de çok geniş paydaşlar ortaya çıkmıştır, bu paydaşlar bir aradaki durumlarını hala muhafaza ediyorlar. ‘Evet’ oyu kullanan vatandaşlarımızın da giderek bu bileşenlere doğru yöneldiğini çok net görüyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlar, parlamenter demokrasinin işlevsiz hale getirilmesi, iç tüzükte yapılan değişiklikler, bütün bunlar elbette vatandaşta olumsuz yansımalara yol açıyor. O açıdan 2019 seçimlerinde eminim ki tarafsız, parlamenter demokratik sistemi tümüyle hayata geçirecek bir sonuç söz konusu olacak.”

Haberin Devamı