Gazete Vatan Logo

‘Ergenekon ve Balyoz NATO’da konuşulmalı’

Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis, çalışma ziyareti için gittiği Adana’da, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla TSK mensuplarının görevden uzaklaştırılmasına değindi. Jeanine Hennis, Adana’da konuşlanmış ülkesine ait patriot bataryalarını denetledi. Patriotların Ocak ayında geri çekileceği öğrenildi. Hennis’in İncirlik’te Hollandalı gazetecilere yaptığı açıklamada “Sünni terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede kararsız bir tutum izlenmesini” eleştirdi. Basında yer alan habere göre, TSK mensuplarının, açılan toplu davalarla görevden uzaklaştırılması da kadın bakanı şaşırttı. Hennis, askerlere yönelik toplu davaların, demokratik hukuk devleti ile bağdaşmadığını görüşünde. Hollanda Savunma Bakanı, “Bence bu konu da NATO içinde konuşulmalıdır. NATO, AB’den farklı bir örgüt. Fakat bu yaşanan olayların öylesine yanımızdan akıp geçmesine izin vermemeliyiz” diye konuştu.

‘NATO da zafiyete uğradı’

Ergenekon ve Balyoz avukatları, Hollandalı bakanın sözlerini VATAN için değerlendirdi. Avukat Hüseyin Ersöz: “Çoğunluğu NATO bünyesinde çalışan bu kişiler görevlerini bırakarak Türkiye’ye dönmemek zorunda kaldı. Ardından tutuklandı. Bu davalara yurt dışındaki bakış açısının hem değiştiğini hem de hukuksuzlukların tartışma konusu yapıldığını gösteriyor.”

Haberin Devamı

Avukat Mahir Işıkay: “Askerlerin tutuklu olması Türk ordusu dışında müttefik NATO ve diğer takviye ettiğimiz orduları da zafiyete uğrattı.”

Avukat İlkay Sezer: “Türk ordusunun olumsuz etkilenmesi NATO’nun da etkilenmesini sağlamıştır. NATO’nun yıllar önce dikkatini çekmesi gereken bu konuda şimdi değerlendirme yapılmış olması da önemlidir.”