Gazete Vatan Logo

‘Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim vardı’

Türkiye’nin pastör Brunson konusunda büyük bir hata yaptığını öne süren ve taviz vermeyeceğini söyleyen ABD Başkanı Trump, “Erdoğan ile iyi anlaşıyordum” dedi

‘Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim vardı’

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile krize neden olan Pastör Andrew Brunson konusunda “Türkiye’nin şu an yaptığının üzücü olduğunu düşünüyorum. Bence çok büyük bir hata yapıyorlar. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” dedi.

Reuters haber ajansına konuşan Trump, İsrail’in elinde olan bir Türk vatandaşının serbest kalmasını sağladığını, bunun karşılığında Pastör Brunson’ın serbest bırakılmasına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir anlaşmaları olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Ekonomi umurunda değil!

ABD, Pastör Brunson’ın serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek iki bakana yaptırım kararı almış, aynı zamanda Türkiye’den gerçekleştirilen çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getirmişti. Washington’un attığı bu adımlar, Türk Lirası ve Türk varlıklarının değer kaybı başta olmak üzere küresel piyasalarda satışların yaşanmasına yol açmıştı. Röportajda Trump’a bu durumun Avrupa’nın ve diğer gelişmekte olan ülkelerin ekonomisine zarar vermesinden endişe duyup duymadığı soruldu. Trump’ın bu soruya cevabı, “Hiç endişelenmiyorum. Bu yapılması gereken bir şeydi” oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’yi seviyormuş!

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye vatandaşı Ebru Özkan’ın İsrail’den geri getirilmesini talep ettiğini öne sürdü. Trump, yapılan müzakerelerde verdiği sözü tuttuğunu vurgulayarak, “O kişiyi O’nun (Erdoğan) için çıkardım. O’ndan da çok masum ve harika bir insanı, harika bir baba ve harika bir Hristiyan olan bir adamı Türkiye’den çıkarmasını beklerdim” ifadelerini kullandı. Trump, “Türkiye’yi seviyorum.

Türkiye’nin insanlarını çok seviyorum. Şimdiye kadar sizin de bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı ile iyi bir ilişkim oldu. O’nunla (Erdoğan) iyi anlaşıyordum. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ancak bu tek yönlü bir yol olamaz. ABD için artık tek yönlü bir yol değil” diye konuştu.

Pentagon: Sıkıntı yok
CNBC’nin haberine göre, son dönemde ABD ve Türkiye arasında gerilen ilişkilere rağmen Pentagon iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin sekteye uğramadığını açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Rob Manning, BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, gazetecilerin son dönemde yaşananların iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl etkilediğiyle ilgili soruyu, “Hayır, Türkiye ile ilişkilerimizde hiçbir şekilde kesinti yok” yanıtını verdi verdi.

Haberin Devamı