Gazete Vatan Logo

Emine Erdoğan: 'Erdoğan'a destek daha da artacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Harvard Club'da Türk İşkadınları Derneği (TİKAD) tarafından düzenlenen "Büyüyen Türkiye, Gelişen Demokrasi" başlıklı paneldeki konuşması yabancı basın mensupları tarafından da ilgiyle takip edildi

Emine Erdoğan: 'Erdoğan'a destek daha da artacak'

Konuşmanın ardından Amerikan medyasında olumlu görüşler yayınlandı. Huffington Post yazarlarından Akbar Shadid Ahmed de bu isimlerden biri. Ahmed, yazısında Emine Erdoğan'ın ABD'lileri empati yapmaya çağırdığını, Batı'nın tavrını ise "hayal kırıklığı" olarak yorumladığını kaydetti. 15 Temmuz'da İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nün tanklarla kapatıldığını, savaş uçaklarıyla TBMM'nin bombalandığını hatırlatan Ahmed, Emine Erdoğan'ın "Eğer tıpkı ülkemizde olduğu gibi ABD'de Brooklyn Köprüsü tanklarla kapansaydı ya da Kongre Binası bombalansaydı ABD hükümeti ne yapardı" dediğini aktardı.

Etkili medya figürleri

Emine Erdoğan'ı, Tina Brown gibi etkili ABD'li medya figürlerinin de dinlediğini hatırlatan Ahmed, "Erdoğan'ın konuşması, darbe girişiminin bastırılmasının ardından yurt içi ve yurt dışında Türk Hükümeti'ne gösterilen bir desteğin işareti olarak yorumlandı" ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin ardından Batı medyasında çıkan haberlerin, darbe destekçilerinin Erdoğan tarafından tasfiye edilmesine ve Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade sürecine odaklandığını kaydeden Ahmed, "Erdoğan konuşmasında, Gülen'in tehlikeleri konusunda tüm dünyaya mesajlar vermeyi sürdüreceğinin altını çizdi" diye yazdı.

Haberin Devamı

Derin kutuplaşma

Akbar Shadid Ahmed, yorumunu şu ifadelerle sürdürdü: "Hükümetin, Türk halkının da darbe girişimine yönelik mesajları yüzünden eleştirdiği ABD yönetimine karşı dik durmak istediği şeklinde nitelendirildi. First Lady konuşmasında yabancı gözlemciler ve hükümet yanlısı Türklerin görüşlerinin arasındaki derin kutuplaşmanın da altını çizdi. Darbede görev alanların 'hain' olarak nitelendirildiği panelde Emine Erdoğan, eşi Recep Tayyip Erdoğan gibi Gülen hareketinin tüm ülkeler için önemli bir tehdit olduğunu birçok kez tekrarladı."

'Desteği artıracak'

Ahmed, toplantının ardından öğle yemeğine katılanlara Gülen hakkındaki iddiaları içeren 22 sayfalık kitapçıklar dağıtıldığını belirterek, kitapçıkların son cümlesinin "Bu tip bir terörü yenmek için uluslararası dayanışma son derece önemlidir" olduğunu kaydetti. Ahmed "Bu ifadelerle Erdoğan ve hükümeti, seçimlerde aldığı yüzde 50'lik desteğine politik gücünü de katarak desteği daha da artıracak gibi gözüküyor" diye belirtti.

Haberin Devamı