Gazete Vatan Logo

'Erdoğan, Köşk'e çıkarsa...'

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı.

İşte konuşmasından satır başları:

TBMM'nin 94. yıldönümünü yarın kutlayacağız. Milli mücadeleyi yürüten kahramanlarımız, düşmanlara sadece topla tüfekle karşı koymamışlardır. Vatanın bir bölümünden vazgeçmemişlerdir.

23 Nisan 1920, Başbakan ve çevresin anti tezidir.Şeyhi oradadır, edebiyatçısı, askeri, sanatçısı, işçisi, hocası hep biradadır.

Liberali, Bolşevik meraklısı Milliyetçisi hep birlikte çalışmıştır. Sosyal sınıfları ne olrsa olsun kurtuluşa inanmış, milli ve manevi değerleri örtüşmektedir. İlk Meclis Cumhuriyet'ten öncesi en büyük başarıdır.

Başbakan yeni bir düş arayorsa önce suyu çıkmış vicdanını gözden geçirmelidir. Bizim eski diye vazgeçeceğimiz bir şey yoktur. TC hem yenidir hem de tarih kadar eskidir. TC en sağlam köprüdür. Hilal ve yıldız bir şanlı tarihin bağımsızlık sembolüdür. Erdoğan bilmelidir. Ne dünümüzden vazgeçeriz, ne de yeni Türkiye oyununa geliriz.

Ne Ankara'ya yüz çeviririz ne Malazgirt'ten ne de Söğüt'ten vazgeçeriz. Biz Erdoğan gibileri elinin tersiyle itmeyi başarmış bir milletiz.

Yeni Türkiye diyenler önce kendi kirlerini temizlemelidir. 23 Nisan münasebetiyle şunu hatırlatmak isterim: Yarınların güvencesi çocukları mutlu yetiştirmek bizim en büyük görevimizdir. Milletimize, tarihimize milli emanetlere ve TBMM'ye sonuna kadar sahip çıkacağız.

İlk Meclis'in tüm üyelerini şükranlarımla anıyor, hepsine rahmetdiliyorum. Çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Türkiye'nin gidişatı hiç hayra alamet değildir. Yakın vadede bir dizi sıkıntı yaşanacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye'nin ana gündem maddesidir. YSK'nın kararına göre Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos ikinci turu ise 24 Ağustos'ta yapılacaktır. Teesüfle takip ediyoruz ki sanki Cumhurbaşkanı değil AKP'nin genel başkanı seçilecek. Şu işe bakın ki, Cumhurbaşkanlığı seçimine 110 gün kala sandıklar kurulmuş, oylar verilmiş sonuç belilenmiştir. 110 gün sonra yasal zorunluluğun icabı yerine getirilecek.

AKP Cumhurbaşkanlığını tekeline almış, mızmızlanarak kimseye yar etmek demektir. Demokrasilerde hiçbir seçimin sonucu baştan belli değildir. Kimin sandıktan çıkacağına kesin gözüyle bakmak demokrasiye ihanettir. 12'ncü cumhurbaşkanının kim olduğuna AKP'nin organları değil aziz milletimiz söyleyecektir. Saray soytarılığı yapanların milli iradeye saygısızlık yapmaktadır. Seçim sonuçlarını tahmin eden ahmakların insan içine çıkamaycağı günler yakındır.

Bu tartışmalar Erdoğan'ın kontrolünde servis edilmiştir.

GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

Sayın Gül'ün açıklamaları tam olarak yerini bulmamıştır. Sayın Gül sürpriz üstüne sürpriz yaşamakta aldatılmışlığı yaşamaktadır. İkili bir türlü buluşup da karara varamamıştır. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'na çok heveslidir. Adaylık sürecine sağlak gerekçeler üretmektedir. Kader ortaklığı yaptığı Gül'ü de havuz medyası marifetiyle alttan alta rencide etmeye başlamıştır. Sayın Gül'e etkili bir blokaj yapılmaktadır. Borcumuzu ödedik aradan çekilsin, Gül buna saygı duyar gibi kulisler üretilmektedir.

Erdoğan kararını çoktan gelmiş, prosedürleri yerine getirmektedir. Gül'ün karşısına çıkmadan düzeni kurmak istemektedir. Önüne takoz koymak için çalışmaktadır.

Cumhurbaşkanı'nın koşan terler bir kişi olması tanımlaması Gül'ün başarısızlığını yüzüne vuran bir terbiyesizlik yapmıştır. Demek ki son 7 yıldır yetkilerini kullanmaktan bir haber bir kişi Çankaya'da oturmaktadır. Erdoğan'ın sözlerinden çıkan sonuç burdur.

Abdullah Gül 'kimse cebimde demesin' desede Erdoğan çoktan kararını vermiştir. AKP'nin başına kimin geleceğini, Başbakanlık için kimin olacağını hala netleştirememiştir. Parti içinde de bir uyum sağlanamamıştır. Bu polemiklerin alayı varsayımdan ibarettir.

ERDOĞAN ÇOK ERKEN BAŞLADI

Cumhurbaşkanını aziz Türk milleti seçecektir. İktidar ibresinin hangi partiyi göstereceğini milletimiz tayin edecektir. Erdoğan çok erken başlamıştır.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olursa ki bu imkansızdır.
Ezcümle, Recep Tayyip Erdoğan'dan eşbaşkan olur ve olmuştur, belediye başkanı olur ve olmuştur, maalesef ki Başbakan da olur ve olmuştur, ne var ki Cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır. Türk milleti kendisini ancak Başbakanlığa kadar taşımış ancak bu kadarına rıza göstermiştir. Bundan sonrası kendisi adına karanlıktır.

Abdullah Gül kardeş kazığı yemiştir. AK Parti Haziran ayına kadar seçim sistemini değiştirip AKP'yi avantajlı hale getirmeyi ümit etmektedir. AKP'nin 2015 sonuçlarına göre ya Başkanlık sistemine getirecek ya da avcunu yalayacaktır.

REZA ZARRAB EKONOMİ BAKANLIĞI'NA ATANSIN
17 ve 25 Aralık 2013'te yakın zamanın en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapılmıştır. Cari açığın yüzde 15'ini tek başına kapattığını hiçbir yanlış işinin olmadığını söyleyen İranlı şarlatan gazete ve ekrana çıkmadan önce Kısıklı'da Başbakan nezaretin bir prova yapmış mıdır, birlikte selfie pozu vermiş midir? Başbakan bunu Ekonomi Bakanlığına atamalı ya da Merkez Bankası'nın başına geçirmeli. Bunlarda kesmiyorsa Maliye'yi buna bağlamalıdır. Veya AKP'nin önüne anıtını dikmelidir.

Haberin Devamı