Gazete Vatan Logo

‘En heyecanlı altyapı projeleri Türkiye’de’

162 yıllık tarihlerinde ilk adımlarını Türkiye’de attıklarını ve yatırımlarının artarak devam edeceğini belirten Siemens Türkiye CEO’su Hüseyin Gelis, “Avrupa’ya ve bu bölgeye baktığımızda en heyecanlı altyapı projeleri Türkiye’de” dedi.

‘En heyecanlı altyapı projeleri Türkiye’de’

Siemens Türkiye CEO’su Hüseyin Gelis, yaptığı değerlendirmede, “Avrupa’ya ve bu bölgeye baktığımız zaman en heyecanlı altyapı projelerini Türkiye’de görüyoruz” yorumunu yaptı. Siemens’in Sultan Abdulmecid’in daveti üzerine Türkiye’ye geldiğini anımsatan Gelis, “Türkiye’nin elektrifikasyonunun ilk adımları Siemens ile başladı. Otomosyonda da aynı. Şimdi yeni dönemde dijitalizasyona bakıyoruz. Burada da ilk adımları biz Türkiye’de attık. 162 yıllık tarihe bakıp ‘Niye Türkiye?’ dediğimiz zaman, aklıma bir konu geliyor. O da güven” ifadelerini kullandı. Türkiye’de çalışmalarına

50 mühendisle başladıkları Ar-Ge bölümünde şu anda 550 mühendisin istihdam edildiğini belirten Gelis, “Gelecek 5 yılda 1.000 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

100 milyon euro yatırım

Yenilenebilir enerjinin Türkiye için çok önemli olduğunu ve enerji ihtiyaçlarını karşılayabilmek için enerji portföyünün geniş tutulması gerektiğini vurgulayan Gelis, sözlerine şöyle devam etti: “İlk YEKA’yı başarılı bir şekilde başlattık. Yeni YEKA’lar gelecek. Bu projeyle birlikte Türkiye’de üretimimiz olacak, Ar-Ge merkezimiz olacak. İlk aşamada 50 milyon euro, ikinci aşamada 75.100 milyon euro yatırım öngörüyoruz”

Haberin Devamı

Türkiye ile Almanya arasında

200 yıllık diplomatik bir ilişkinin bulunduğunu da belirten Gelis, “Türkiye ile Almanya arasındaki ilişki çok özel ve sıcaktır. Başka hiçbir yerde bu ilişkiyi göremezsiniz” ifadelerini kullandı.