Gazete Vatan Logo

‘En güçlü İranlı’nın kardeşini kaçırdılar

İstanbul’da İranlı ünlü sporcunun kardeşini 400 bin dolar fidye için kaçıran Afganistan uyruklu 4 kişi yakalandı.

‘En güçlü İranlı’nın kardeşini kaçırdılar

Kaçırma olayı, İran’ın İstanbul Konsolosluğu’nun, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne, tatil için Türkiye’ye gelen Musayip Darabi’nin fidye için kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını bilgisini vermesiyle ortaya çıktı. Darabi’yi kaçıran fidyecilerin , 1 Aralık’ta aileyi arayarak 400 bin dolar istedikleri, ailenin 20 bin dolar verebilecekleri söylemeleri üzerine iletişimi kestikleri belirlendi.

Kameraya yansıdı

Gasp Büro Amirliği bünyesinde görev yapan Rehine Müzakere Timi (RMT), olayla ilgili çalışma başlattı. Aileyle bağlantıya geçen ekpler gencin, Afgan uyruklu Umut K. isimli bir arkadaşının daveti üzerine İstanbul’a geldiğini tespit etti. Daravi’nin Umut Umut K. ve 3 arkadaşıyla buluştuğunu belirleyen polis, yaptığı takip sonucunda İkitelli’deki adrese baskın düzenledi. Elleri ve ayakları koli bandıyla bağlı olan Darabi, polisi karşısında görünce gözyaşlarını tutamadı. Yetkililerin bilgi vermesinden 4 saat sonra kurtarılan Darabi’nin “Siz olmasanız öldüreceklerdi” diyerek polisler için dua etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ağabeyi için kaçırdılar

Şüphelilerin ifadesinde, Musayip Darabi’nin ağabeyi Masum Darabi’nin İran vücut geliştirme şampiyonu olduğu ortaya çıktı. İran’ın en güçlü adamı olarak adlandırılan Masom Darabi’nin uçak çekme, ağırlık kaldırma rekorlarının olduğu öğrenildi. Afgan uyruklu 4 kişinin, İranlı sporcunun çok parası olduğunu düşünerek kardeşini kaçırdıkları belirtildi. 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanıklar Musayip Darabi’nin abisi Masom Darabi’nin (solda) çok zengin olduğunu düşündüklerini söyledi.