Gazete Vatan Logo

‘En değerli’ Türk Telekom

Brand Finance’in araştırmasına göre Türk Telekom, 2.6 milyar doları aşan değeriyle “Türkiye’nin en değerli markası” oldu. İkinci Turkcell, üçüncü THY olurken en değerli 100 markanın toplam değeri geçen yıla göre 27.4 milyar dolara geriledi

‘En değerli’ Türk Telekom

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in araştırmasına göre, 2.6 milyar doları aşan değeriyle Türkiye’nin en değerli markası Türk Telekom oldu. Marka değeri geçen seneye göre yüzde 37 artış göstererek 1 milyar 959 milyon dolara çıkan Turkcell ikinci sırayı alırken geçen senenin şampiyonu Türk Hava Yolları’nın (THY) marka değeri 2016’ya göre yüzde 22 azalarak 1 milyar 920 milyon dolara düştü ve kuruluş listede üçüncü sıraya geriledi.

Yüzde 6 gerileme oldu

Akbank 1 milyar 579 milyon dolarlık marka değeriyle listenin 4’üncü, Garanti Bankası 1 milyar 555 milyon dolarlık değeriyle 5’inci sırasındaki yerini korudu. Söz konusu dönemde Ziraat Bankası’nın marka değeri yüzde 39’luk artışla 1 milyar 312 milyon dolara ulaştı ve kurum 6’ncı sıraya yükseldi. Arçelik yüzde 35 değer kaybıyla 1 milyar 284 milyon dolarla 3’üncü sıradan 7’nci sıraya geriledi. Listede 8’inci sırayı 1 milyar 252 milyon dolarlık marka değeriyle İş Bankası, 9’uncu sırayı 951 milyon dolarla Yapı Kredi, 10’uncu sırayı da 806 milyon dolarla Halkbank aldı. Çalışmaya göre, Türkiye’nin en değerli yüz markasının toplam değeri 27.4 milyar dolar olurken geçen yıla göre toplam değer azalışı yüzde 6 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, 2016’nın Türkiye için sıra dışı bir yıl olduğuna dikkati çekerek, ekonomi arenasında iş kolları için kısa dönem iniş ve çıkışlar yaşandığını söyledi

8’inci kez ilk sırayı aldı

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, 2016’nın başında gerçekleştirdikleri marka birleşmesinin pozitif sonuçlarını her geçen gün daha fazla almaya başladıklarını belirterek, Türk Telekom’un daha önce 7 kez Türkiye’nin en değerli markası olarak yer aldığını hatırlattı. Doany, şunları söyledi: “34 bin kişilik büyük Türk Telekom ailesini gönülden tebrik ediyorum. 81 ile yayılmış altyapımız ve 39.2 milyon müşterimiz ile Türkiye’nin tamamında hayata dokunuyoruz. Türk Telekom markası ile yüksek teknoloji, kaliteli hizmet ve insanlarımızın ihtiyaçlarına en etkin şekilde cevap verebilmek en önemli önceliklerimiz arasında. Bundan sonraki süreçte de bugüne kadar erişemediğimiz müşteri segmentlerine daha yakından dokunup onlara benzersiz bir değer yaratma konusunda durmaksızın çalışacağız.”

Haberin Devamı