Gazete Vatan Logo

‘En büyük projem huzur’

Osmaniye ve Adana’da miting yapan Muharrem İnce, “Benim en büyük projem huzur. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Bağımsız, özgün, tarafsız bir yargı sistemi kuracağız. Şeffaf olacağız. Denetlenebilir olacağız” dedi

‘En büyük projem huzur’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün önce Osmaniye’de halka seslendi. Türkiye’de yeni bir dönem başlatacaklarını söyleyen Muharrem İnce, “İş dünyasına sesleniyorum. Devleti yönetenler sizden avanta istemeyecek. Bürokrasi size engel olmayacak. İşe başladıktan sonra 3-5 ay sonra mevzuat değişmeyecek. Ekonomi emir komuta, polisiye tedbirlerle yürümez” dedi.

İnce, Türkiye’de eğitim sisteminin devamlı değiştirildiğini anlatırken de şöyle konuştu: Bu ülkenin eğitim sistemini 1 yıl boyunca tartışacağız. Ülkücülerle tartışacağız, sosyalistlerle tartışıp danışacağız. Muhafazakarlara, ‘Sen de fikrini söyle’ diyeceğiz. Ulusal bir uzlaşma sağlayıp yeni bir modele gececeğiz. Dayatma yok. Büyük şemsiye var. Onu gerçekleştireceğiz. Huzur gelecek memlekete. Benim en büyük projem huzur. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Mahkemeler saygın olacak. Camiye gittiğinizde imamın cüppesinde düğme var mı? Üniversitenin rektöründe düğme var mı? Hakim cüppesinde düğme var mı? Yok ama son dönemde çıtçıtlı yaptılar. O yargının çıt çıtlarını sökeceğiz. Bağımsız, özgün, tarafsız bir yargı sistemi kuracağız. Onu kurduktan sonra ekonominin başına etkin yetkin insanlar getireceğiz. İllaki bizim dünya görüşünden olması gerekmez.

Haberin Devamı

Yurt dışına 10 bin öğrenci

Adana’daki Uğur Mumcu Meydanı’nda da miting yapan İnce, “Türkiye’nin markası yok, fason çalışıyoruz. Gençler, bu ülkeyi birlikte kalkındıracağız. Bizim tasarım yapıp, marka oluşturmamız lazım. Bunu yapabilmek için iyi eğitim alacaksınız. Bunun için 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. Bunu yapamazsak önümüzdeki 100 yılı yoksun geçiririz” dedi.