Gazete Vatan Logo

‘Emine’yi ben değil anneannem vurdu’

Beyoğlu’nda 10 ay önce meydana gelen olayda Emine Demirel yaşamını yitirirken, olaydan sonra suç aleti silahla emniyete teslim olan 34 yaşındaki Cansev Yurdayiğit, balkonda silahla oynarken ateş aldığını söyledi. Genç kadın tutuklanırken, ortaya çıkan bir görgü tanığı balkondan ateş eden kişinin 1.80 boylarında erkek olduğunu söylemesi üzerine polis olay anında cep telefonu sinyalı suç mahallinde tespit edilen Yurdayiğit’in dayısı Gökay Yurdayiğit’i de tutukladı. Savcılık soruşturma sonucunda iki kişi hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

"Hayati tehlike içindeyim”

Dava dosyası İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilirken,Cansev Yurdayiğit tutuklu bulunduğu Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nden mahkemeye şok bir mektup yazdı. Müebbet hapsinin istendiğini öğrenen Cansev mektubunda olay saatinde işyerinde olduğunu, bunu kanıtlayabileceğini belirterek hayati tehlike içinde olduğu için suçu kabul ettiğini ve ifadesinin ailesinden gizli alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Yurdayiğit ilk duruşmada da daha önce verdiği ifadeleri reddederken anneannesi Gülseren Yurdayiğit’i suçladı. Silahın anneannesi tarafından kullanıldığını söyleyen genç kadının bu iddialarını anneannesi reddetti. Mahkeme bu iddialar üzerine anneanne hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verirken, Cansev Yurdayiğit’in tahliyesine dayı Gökay Yurdayiğit’in ise tutukluluğunun devamına karar verdi.