Gazete Vatan Logo

'Emeklilere en az 1250 YTL maaş verilmeli'

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ile beraberindeki heyeti kabul etti

Sendikalarının kapatılması için açılan bir çok davanın kazanıldığını belirten Beysülen, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin 'aktif çalışma hayatından ayrılmış olanların sendika şeklinde örgütlenmelerinin mümkün olmadığına' ilişkin
karar verdiğini bildirdi.

Bu kararın, Türkiye'yi uluslararası alanda zora sokacağını savunan Beysülen, 'Uluslararası sözleşmelerdeki örgütlenme ve sendikalaşma hakkının herkese tanınmış olması hükmü, bu sözleşmeleri imzalamış olan Türkiye'yi bağlamaktadır' dedi.

Beysülen, Türkiye Cumhuriyeti'nin sendika kapatma ayıbından kurtarılması için emeklilerin sendikalaşmasına ilişkin yasal düzenleme yapılması gerektiğini ifade ederek, bunun için yardım talebinde bulundu.

Kurtulmuşoğlu ise demokrasi ile yönetilen ülkelerde sivil toplum örgütlerinin vazgeçilmez olduğunu; sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Emeklilerin maaşlarıyla nasıl geçindiklerini bir türlü anlayamadığını vurgulayan Kurtulmuşoğlu, 'Tetkiklere bakıyorum ama teşhisi koyamıyorum. Türkiye şartlarında en az 1250 YTL maaş verilmesi gerekiyor ki emeklilerimiz, kahvehanede bir bardak çay içebilsin. Açlıkla kimse terbiye edilmez' diye konuştu.

Haberin Devamı