Gazete Vatan Logo

`Emekliler hakkını aramıyor'

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerin haklarını aramadıklarını ve `kendisine kazık atan iktidara sahip çıkarak oy verdiğini' söyledi.

Balıkesir'e yaptığı ziyaretler çerçevesinde Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'ne gelen CHP İstanbul milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı CHP'li Asım Sürer, meclis üyeleri ve beldede yaşayanlarla sohbet etti. Kemal Kılıçdaroğlu belde halkıyla sohbeti esnasında "Aranızda emekli var mı?" diye sordu. Çoğunluğun "Emekliyiz" demesi üzerine Kalıçdaroğlu, emeklilerin haklarını aramadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bağ-Kur'lunun maaşına ayda 5 lira zam yapıldı. Öte yandan Bağ-Kur'lunun oğlunun okuduğu üniversite giderlerine yüzde 500 zam yapıldı. Bağ-Kur'lunun huzurevi ücreti 240 lira artırıldı. Buna kim itiraz ediyor? Bizler yani CHP. Fakat emekliden çıt yok" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit Hükümeti döneminde emeklilik yaşının kadınlarda 58'e, erkeklerde 60'a çıkarılmasından sonra Kızılay Meydanı'nda 100 bin kişinin toplandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "AKP iktidarında emeklilik yaşı kadınlarda ve erkeklerde 65 oldu, yine kimsede tık yok. CHP iktidar olsun, sendika ağalarının emeklilik yaşının 90 olmasını isteyeceğim" diye konuştu.

Halktan hakkını aramasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Yoksulluk var, perişanlık var, işsizlik var. Bunlarla meydanda mücadele sadece siyasi parti söylemiyle gerçekleşen bir şey değildir. Her toplumda bildiklerinizi anlatın. Siyasi partiler her yere ulaşamazlar bu mümkün değil" dedi.

Haberin Devamı