Gazete Vatan Logo

‘Emek’i geri istiyoruz’

Aralarında ünlü sanatçıların da bulunduğu bir grup Taksim'de protesto gösterisi düzenledi

İki yıldır kapalı bulunan ve yıkımı planlanan Emek Sineması için aralarında ünlü sanatçıların da bulunduğu bir grup İstiklal Caddesi’nde protesto gösterisi düzenledi

Aralarında ünlü sanatçıların da bulunduğu yaklaşık bin kişilik bir grup, 2 yıldır kapalı olan Emek Sineması’nın yıkılmaması ve yeniden açılması amacıyla protesto gösterisi düzenledi. Dün saat 18.30’da Taksim’de buluşan grup, Emek Sineması’na doğru sloganlar eşliğinde yürüdü. “Emek bizim, İstanbul bizim”, “Emek’i geri istiyoruz” sloganlarıyla İstiklal Caddesi’nde yürüyen grup ardından Demirören Alışveriş Merkezi’ne girdi. Alışveriş merkezinin birinci katında “Emek’ten çıkın, Demirören’i yıkın” yazılı bir pankart açan grup, yaklaşık yarım saat slogan attı. Feridun Düzağaç, Meltem Cumbul, Şebnem Dönmez, Tülin Özen, Nergis Öztürk gibi çok sayıda şarkıcı ve oyuncunun katıldığı eylemde sinemaseverler daha sonra Emek Sineması’nın önüne gitti. Sloganlar atıp, trampet ve düdük çalan protestocuların eylemi sırasında cadde esnafı olay çıkma ihtimaline karşı dükkanlarının kepenklerini kapadı.

Kendi kilitlerini taktılar

Emek Sineması’nın önünde bir açıklama yapan Meltem Cumbul “Bugün İstanbul Film Festivali’nin son günü ve yine Emek Sineması’ndan mahrumuz. Beyoğlu Belediyesi’nin Emek Sineması’nın tekrar açılmasına destek vermesini bekliyoruz. Restore edilmiş, fuayesi sokağa açılır biçimiyle en güzel haliyle görmek istiyoruz” dedi.

Eylemi düzenleyen ‘İsyanbul Kültür Sanat Varyetesi’ adına yapılan açıklamada “Emek Sineması’nı yıkmak, yerine karşısındaki Demirören AVM gibi dışı tarihi eser çakması, içi alışveriş merkezi bir ucube dikmek istediler. Emek’in kalan parçalarını ise alışveriş merkezine hapsetmek istediler. Emek’in AKM gibi sürünmesine, Haydarpaşa Garı gibi yanmaya terk edilmesine izin vermeyeceğiz.”
Protestocular, daha sonra renkli zincirleri Emek Sineması’nın kapısının üzerine geçirerek kendi kilitlerini taktı ve “Anahtarı bizde, gelsinler bizden alsınlar” tepkisinde bulundu. Daha sonra ‘İsyanbul Kültür Sanat Varyetesi’ tarafından hazırlanan ve 30. İstanbul Film Festivali’nde uluslararası yarışmaya katılması uygun görülen, İstanbul’un talan edilme sürecini anlatan Ekumenopolis adlı belgesel film, sinemanın duvarlarında izlendi.

Haberin Devamı