Gazete Vatan Logo

'Emek' temalı film yarışması

Hak-İş Konfederasyonu, ''Kısa Film Uzun İş'' sloganıyla kısa film yarışması düzenliyor

Konfederasyon'dan yapılan yazılı açıklamada, ''Kısa Film Uzun İş'' sloganıyla bu yıl ilki gerçekleştirilecek kısa film yarışmasına başvuruların 15 Eylül 2012 tarihine kadar kabul edileceği, yarışmanın bu yılki temasının ise ''Emek'' olacağı belirtildi.

Yarışmanın, insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalara bir farkındalık kazandırdığı vurgulanan açıklamada, kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında 20 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği, her 3 kategori için de ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmaların seçileceği bildirildi.
Açıklamada, Jürinin değerlendirmesi sonucu birinci seçilen filme 7 bin 500 lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye de 2 bin 500 lira ödül verileceği kaydedildi.

Yarışmada, 2009 yılında yaşamını yitiren eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve eski Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Necati Çelik adına da ''Emek'' temalı özel ödül verileceği belirtilen açıklamada, özel ödüle layık görülen filmin yapımcısına 5 bin lira verileceği aktarıldı.

Yarışmaya başvuruların, Hak-İş Genel Merkezi'ne posta yoluyla yapılacağı ve adayların kısa filmlerini DVD formatında, 10 kopya göndermeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, ödüllerin, 22 Ekim'de Hak-İş Konfederasyonu'nun 37. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törende verileceği belirtildi.

Haberin Devamı