Gazete Vatan Logo

'Ellerini bu ülkeden çek Donald Trump'

Venezuela başkanı Nicolas Maduro, 'ABD Venezuela'daki durumu düzeltmek için diğer ülkelerle birlikte ne gerekiyorsa yapacak' diyen ABD başkanı Donald Trump'a çattı. "Ellerini buradan çek Donald Trump" diyen Maduro, Trump'a "Evine git" diye seslendi.

'Ellerini bu ülkeden çek Donald Trump'

Miraflores Sarayı'ndaki canlı yayında konuşan Venezuela başkanı Nicolas Maduro, "emperyalist müdahaleciliğe artık yeter" dedi.

"Ellerini buradan çek Trump... Go home Donald Trump, Venezuela'dan defol Donald Trump..." diyen Maduro, üst üste "Çek pis ellerini burdan, emperyalist müdahalelere yeter artık" diye yineledi.

Başkan Maduro "Trump'un Venezuela vatanının onuruna karşı açıklamalarını reddediyorum" diyerek ABD'nin desteklediği Venezuela sağ muhalefetine de yüklendi: "Artık onlar Trump'ın koyunu oldular" dedi.

ABD başkanı Trump Venezuela'daki politik ve ekonomik krizi on yıllardır görülmemiş boyutlarda rezalet diye tanımlamış ve ABD, diğer ülkelerle birlikte Venezuela'daki insani durumu düzeltmek için diğer ülkelerle birlikte ne gerekiyorsa yapacak diye konuşmuştu.

Ülkede sağ muhalefetin başını çektiği Maduro karşıtı gösterilerde 4 Nisandan bu yana 53 kişi ölmüştü.