Gazete Vatan Logo

‘Ellerinde sanki Atatürkçülük dedektörü var!’

10 Kasım programı üzerinden AK Parti’yi eleştirenlere yanıt veren Başbakan Yıldırım “Ellerinde sanki Atatürkçülük dedektörü varmış gibi ortalıkta gezinen siyaset hafiyeleri, sosyolojik bir çatlak oluşturmaya gayret ediyorlar” dedi

‘Ellerinde sanki Atatürkçülük dedektörü var!’

Başbakan Binali Yıldırım dün AK Parti’nin Meclis grubu toplantısında, 10 Kasım törenleri sonrası başlayan Atatürkçülük tartışmalarına değindi, CHP’den kendilerine yöneltilen eleştirilere karşılık verdi. Yıldırım özetle şunları söyledi:

‘Kanıtlama ihtiyacı yok’

Şaşkınlıkla takip ettik ki birileri bütün Türkiye’nin ortak değeri olan Atatürk’ü hala tekellerinde görmeye devam ediyor. Bazı basın yayın organlarına bakarsanız akıl almaz ifadeler var: ‘Ak Parti Anıtkabir’de...’ Bre ahmaklar, AK Parti, kurulduğu günden beri Anıtkabir’e gidiyor, 10 Kasım törenlerine de katılıyor. Kaldı ki AK Parti’nin kurumsal anlamda veya AK Parti mensuplarımızın, hiç kimseye Atatürkçülüğünü kanıtlama gibi bir ihtiyacı yok. Ellerinde sanki Atatürkçülük dedektörü varmış gibi ortalıkta gezinen siyaset hafiyeleri, milleti fişlemeye, sosyolojik bir çatlak oluşturmaya gayret ediyorlar. Çok şükür ki bu sefer de çakıldılar.

Atatürk, hiçbir siyasi kurum ya da kuruluşun tekelinde değildir. Atatürkçülük, lafla olmaz, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma idealine hizmetle olur. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin ortak değeridir. Toplumu bu konu üzerinden ayrıştırmak Atatürkçülük değildir, vatanseverlik hiç değildir. Türkiye, kökleri saksıda yeşermiş cılız bir ülke değildir, koca bir çınardır. Bu çınarın dallarından biri Fatih Sultan Mehmet ise diğer biri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Fatih Sultan Mehmet ne kadar bizimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk de o kadar bizimdir. AK Parti laikliğin de en sağlam teminatıdır. Laiklik, din ve devlet işlerini düzenleyen önemli bir alandır. Biri olmadan diğerinin sağlıklı ilerlemesi de söz konusu değildir.

Haberin Devamı

ABD’ye tepki: Ne delili?

“ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile 9 Kasım’da bir toplantı gerçekleştirdik. FETÖ elebaşının tutuklanarak ülkemize iadesi, faaliyetlerinin kısıtlanması ve sonlandırılması talebimizi tekrar ettik. Şimdi 15 Temmuz’un faili olduğunu sağır sultanın bile bildiği FETÖ’nün geriye verilmesi konusunda kırk dereden su getirmenin ne alemi var. Ne delili soruyorsunuz? 250 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz var, daha ne delil soruyorsunuz? Amerika ile ilişkileri germek, daha da kötüleştirmek gibi bir niyetimiz yok. Müttefikimiz olarak gördüğümüz Amerika ile olumlu gündem üzerinde yol almayı arzu ediyoruz.”

Haberin Devamı