Gazete Vatan Logo

'Ellemem için zorladı'

ABD'de bir Türk vatandaşı, uçakta yanındaki yolcuya...

ABD'de bir Türk vatandaşı, Phoenix-New Jersey seferini yapan United Airlines uçağında yanındaki koltukta uyuyan kadın yolcuyu taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.
Cinsel taciz suçundan yargılanan 48 yaşındaki B.A.'nın, Newark havaalanında nezarete alındıktan sonra mahkemeye çıkarıldığı belirtildi.

Savcılığın iddiasına göre, Pazartesi gecesi gerçekleşen olayda, B.A., pencere kenarındaki koltukta uyuyan kadın yolcunun göğüs ve bacaklarını elledi.

Uyandığında yanındaki yolcunun bir elini gömleğinin içinde, diğerini de eteğinin altında bulan kadının ifadesine göre, nefes nefese olan B.A. kendisinden onu öpmesini istedi.

Kadının bu durumu uçuş personeline bildirmesinin ardından B.A. uçakta gözaltına alındı, iner inmez de federal polise teslim edildi.

Associated Press, el ve ayaklarından kelepçelenen B.A.'nın ilk duruşmada konuşmadığını bildirirken, hakim kefalet ücretinin belirlenmesi için duruşmaların sürdürülmesine karar verdi.

"ELLEMEM İÇİN BENİ ZORLADI"

B.A., polise verdiği ifadede, "Ona dokundum ama bunu yapmam için beni zorladı" diyerek kendini savundu.

ABD'de geçtiğimiz yıl 48 yaşındaki İsrailli haham Gavriel Bidany, Tel Aviv-New York seferini yapan bir uçakta İsrailli bir kadın askeri taciz ettiği gerekçesiyle 60 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Hawaii Adaları’na uçan Hawaiian Havayolları uçağında uyku hapı alan bir kadın yolcu, yanında oturan Luavalu Seuva’ai tarafından cinsel tacize uğradını iddia etmişti.

Haberin Devamı