Gazete Vatan Logo

‘Elimizi kolumuzu sallayarak girdik!’

Silahı nasıl soktular?

İDDİA 1- AVUKAT SOKTU: Eylem sürerken en çok tartışılan konulardan biri de silahın sıkı korunan adliyeye nasıl sokulduğu oldu. Bununla ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre Avukatlık Kanunu’na göre aranmayan ve x-ray’dan geçmek zorunda olmayan bir avukat tarafından içeriye sokuldu ve daha sonrasında saldırganlara verildi.

İDDİA 2-ELEKTRİK KESİLİNCE: İkinci iddia ise tüm Türkiye’de etkili olan elektrik kesintisi, adliyede de iki dakika süreyle etkili oldu. Jeneratörün devreye girmesiyle birlikte cihazlar yeniden çalıştı ama o iki dakikalık sürede silah içeriye sokuldu.
İDDİA3-SAHTE KİMLİKLE: Üçüncü iddia ise saldırganların sahte avukat kimliği kullanarak silahı içeriye soktuğu yönünde. Öte yandan İMC TV editörleri, telefonla savcıyı rehin alan kişilere ulaştı. Saldırganların silahların içeriye nasıl sokulduğu sorusuna, “Elimizi kolumuzu sallayarak girdik” diye yanıt verdikleri belirtildi.
Ses kaydı yayınladılar
Örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen bir ses kaydı paylaşıldı. İki kişiye ait ses kaydında şunlar söyleniyor. “Adalet yok, ’Adaleti biz sağlayacağız’ dedik. Evet adaleti biz sağlayacağız. Bugüne kadar öldürülen onlarca halk çocuğunun adaleti sağlanmadı bu düzende. Adaleti bizim namlularımız sağlayacak. Devrimcilerin mücadelesi sağlayacaktır Buradan evladını yitirilen ailelere selamlarımızı gönderiyoruz. Bugün onlar için onların çocukları için belki de bugün burada şehit düşeceğiz. Tekrar ediyoruz adaleti biz sağlayacağız.” denildi.

Haberin Devamı