Gazete Vatan Logo

‘Elimiz hiçbir zaman şiddete kalkmayacak’

İstanbul’a yürüyüşünü sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu “Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız” dedi ve protestolara karşı asla şiddet kullanılmayacağını vurguladı

‘Elimiz hiçbir zaman şiddete kalkmayacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”nün 14’üncü gününe, Düzce Kalıcı Konutlar yolu Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanından başladı. Öncesinde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Yine güzel bir gün. Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli, güzel hale geliyor” dedi. Yürüyüş sırasındaki protestolara değinen Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

‘Azimli, kararlıyız’

“Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine provokasyondan sonra gerek ben, gerek arkadaşlarım, gerek yürüyüşe katılan vatandaşlarım hep birlikte alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz güzel bir örnek olması açısından Türkiye geleneği açısından güzel bir örnek olması açısından son derece önemli. ‘Adalet, adalet, adalet’ dedik ve bu bağlamda yürüyüşüme devam ediyoruz. Azimli, kararlıyız.”

‘Eğlenerek devam’

“İstanbul’a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız. Dün de söylemiştim 12 maddelik bir uyarı metni, genelge hazırlamıştık. Katılımcıların tamamı bu genelgeye uydu. Bütün katılımcılara yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haberin Devamı

DP lideri katıldı

Kılıçdaroğlu, daha sonra Sakarya yönüne doğru yürüyüşe geçti. Uysal, yürüyüşe 1000 partili ile destek verdiklerini söyledi. Yürüyüşe ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran da destek verdi. Kılıçdaroğlu, kenti ikiye bölen D-100 kenarında yürürken kendisini destekleyenlere selam verdi. Bozkurt işareti yapan bir kişi de Kılıçdaroğlu ile bir süre yürüdü. Küçük protestolar da yaşandı. Polis tepki gösterenlerin önünde önlem alırken, yürüyüşe katılanlar, ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganı attı. İlk etabın sonuna doğru Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılarak Kılıçdaroğlu’na destek verdi. İlk etap Düzce çıkışındaki Küçük Sanayi Sitesi mevkisinde sona erdi ve mola verildi.

Haberin Devamı

Arık’ın tırnağı düştü

Yürüyüşe ilk günden itibaren destek veren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, ayaklarından rahatsızlanınca Düzce’de hastanelik oldu. Ayakları şişen, su toplayan ve aynı zamanda sol ayağının serçe parmağının tırnağı düşen Arık’a Düzce Devlet Hastanesi acil servisinde müdahale yapıldı.

İhsaniye’de MYK toplantısı

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 14’üncü günün ikinci etabını İhsaniye mevkisinde tamamladı ve mola verdi. Kılıçdaroğlu, burada parti MYK’sını topladı. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “9 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da Maltepe’de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye’deki adalet isteği ve özlemi olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Provokatif eylemlere hiçbir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Bir, provokasyona teslim olmayacağız. İki, provokasyonlar bizi korkutmayacak. Üç, provokasyonlar bu yürüyüşü zayıflatmayacak” diye konuştu.

Gübre için para cezası

Kılıçdaroğlu’nun Düzce’de geceyi geçirdiği kamp alanının önüne damperli kamyon ile hayvan gübresi döken sürücü ve 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Sürücü S.A.’nın, gübreyi dökerken çekilen görüntüyü sosyal medya hesabında, “Bizde misafire ikramda bulunmamak ayıptır” notuyla paylaştığı ortaya çıktı. Sürücü S.A. ve görüntüyü çektiği ileri sürülen arkadaşları İ.Ç. ve S.A.S., ‘Çevreyi kirletmek’le suçlanırken, sürücüye ayrıca Kabahatler Kanunu gereği 3 bin lira ceza uygulandı. Üç kişi serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Yolda mermi bulundu

Kılıçdaroğlu dünkü yürüyüşünün ikinci etabına saat 10.00’da Küçük Sanayi Sitesi Mevkii’nde başladı. Yaklaşık 500 metre sonra grupla birlikte yürüyen Kılıçdaroğlu’nun önünde yolda bir tabanca mermisi olduğu görüldü. Saat 10.15 sıralarında Kılıçdaroğlu’nun 10 metre önünde yerdeki tabanca mermisinin farkedilmesi üzerine polisler, hemen etrafını çevirip önce fotoğrafını çektiler. Ardından mermiyi yoldan aldılar. Bu sırada basın mensuplarının görüntü çekmeye çalışması sırasında küçük çaplı bir kargaşa yaşandı.