Gazete Vatan Logo

‘Ekonomi için çabaladı hep yanımızda oldu’

Süleyman Demirel’in Türk siyasetine damga vurduğunu belirten Güler Sabancı, “Türk ekonomisinin gelişmesi için çabalayan Süleyman Demirel, topluluğumuzun geçmişte yaptığı atılımlarda yanımızda olmuştur” dedi.

‘Ekonomi için çabaladı hep yanımızda oldu’

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatına ilişkin bir açıklama yaptı. Süleyman Demirel’in Türk siyasetine damga vurmuş, demokrasi yolculuğunun birçok noktasında ana aktörlerden birisi olduğunu belirten Sabancı, “Kendisi Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulananları her zaman desteklemiş ve onların yanında yer almıştır. İş dünyası ile her zaman yakın istişare içerisinde olarak, Türk ekonomisinin gelişmesi için çabalamıştır. Merhum Demirel, ülkemize sunduğu yüksek hizmetlerle ve demokrasi tarihimizde bıraktığı güçlü izlerle uzun yıllar gönüllerde yaşayacaktır” dedi.

Demirel’in grup olarak yatırımlarında hep yanlarında olduğunu kaydeden Sabancı, “Süleyman Demirel, Türk ekonomisini büyütmek yolunda topluluğumuzun geçmişte yaptığı tüm atılımlarda, tesis açılışlarında, temel atma törenlerinde ve Sabancı Üniversitesi’nin kuruluşunda hep yanımızda olmuştur. Amcam Sakıp Sabancı’yla da çok yakın dostlukları vardı. Örneğin, Sakıp Amcam 1980 askeri darbesinden sonra koyulan siyasi yasakların, 1987 yılında yapılan referandumla kaldırılması döneminde oyunu herkesin gizlediği bir dönemde, ‘Evet’ diyeceğini açıklamıştır. Böylece, yasaklara karşı duruşunu ortaya koyarak, Süleyman Demirel’in siyasete dönmesine katkı sağlamıştır. Türk halkının başı sağ olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süleyman Demirel’in ölümünden duyduğu üzüntüyü yazılı açıklamayla dile getiren Güler Sabancı, amcası merhum Sakıp Sabancı ve Demirel ile bir arada oldukları fotoğrafları paylaştı.