Gazete Vatan Logo

‘Egemenlik Anayasa Mahkemesi’nin değildir’

Erdoğan artık 1960’ın Türkiye’si olmadığını, ifade etti ve “Darbe ürünü kurumlar siyasete hiza vermeye yeltenemez” dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın seçim barajıyla ilgili sözleriyle başlayan tartışma sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’daki 19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda çarpıcı mesajlar verdi. Erdoğan, Türkiye’de 64 yıldır demokrasi mücadelesi verildiğini belirttikten sonra şöyle konuştu:

‘Sınıfta kaldılar’

“Peki başardık mı? İnanın hala başaramadık. Bazılarının bu konuda sınıfta kaldığını da üzülerek müşahade ediyoruz. 1960’ın o darbe atmosferine göre hareket eden, o günkü zihni taşıyan, o günkü zihniyetle Türkiye’ye yön veremeye çalışan aktörler olduğunu görüyoruz hâlâ. Milli irade seçim sandığında belirlenir. TBMM’de tecelli eder. Ne acıdır ki şu kuralı tekrar tekrar hatırlatmak zorunda kalıyorum ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Egemenlik bürokrasinin, yargı bürokrasinin, askeri bürokrasinin değildir. Egemenlik Anayasa Mahkemesi’nin de değildir. Hiç kimse, hiçbir kurum kendisini milletin üzerinde, milletin meclisinin üzerinde, özellikle siyaset kurumun üzerinde görmemelidir. Hiç kimse şahsi hırslarına yenik düşerek, kendi şahsi istikbal ve ikbal gayesinin peşine düşerek millete, milletin meclisine ve siyasete istikamet çizemez, tehdit ihtiva eden ifadelerde bulunamaz. Darbe ürünü kurumlar çıkıp da siyasete hiza vermeye yeltenemez.”

Haberin Devamı

‘Özgürlükçü yargıçlar’

Erdoğan, Türkiye’nin kuru bilgi yüklenmiş dogmatik zihinlere değil, özgürlükçü, milli iradeyi içselleştirmiş yargıçlara ihtiyacı olduğunu söyledi .

‘Çetelerine adam yetiştiriyorlar’

“Bakınız dershane gibi eğitim özüne, ruhuna, gayesine tamamen ters bir meseleye neşter attık diye nasıl saldırılara maruz kaldığımızı sizler de izlediniz. Karşınıza çok büyük ihanet şebekeleri çıkabiliyor. Binbir yerde de dershaneleri, öğretmenlerimize saygısızlık olarak gördüm. Oradan ihanet sistemlerine para, dev çetelerine adam devşiriyorlardı. Biz bu kirli çarka çomak soktuğumuzda da en ağır iftiralara, ithamlara, hatta darbe girişimlerine maruz kalıyorsunuz.”

Haberin Devamı

‘İbni Sina’yı hiç duymamış’

“Öğrencileri at yarışındaymış gibi yarıştıran sisteme tahammülümüz olamaz. Sınav kazanmak için değil, öğrenmek için eğitim. Test çözebilmek için değil, bilgi edinebilmek için eğitim. Sınıf geçmek, kariyer yapabilmek için değil, bilgiye ve hikmete ulaşabilmek içi eğitim. ’Einstein kimdir’ deseniz, her gencin söyleyecek bir ya da birkaç cümlesi vardır. ’İbni Sina kimdir’ deseniz çoğunun bu ismi hiç duymadığını görüyorsunuz. Yabancı pop şarkıcılarının adını ezbere sayan ama Dede Efendi’yi, Itri’yi tanımayan Neşat Ertaş dinlemeyi hakir gören gençlerimiz var.”

Hocasını uğurladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hocası olan ve tedavi gördüğü hastanede vefat eden Prof. Dr. Osman Öztürk dün toprağa verildi. Erdoğan,Fatih Camii’nde cenaze namazını kıldıran Emin Saraç’la bir süre sohbet etti ve elini öptü.