Gazete Vatan Logo

‘Efendi ile centilmen’ örtüştü, satışlar arttı

Beşiktaş taraftarı takımın sponsoru Brooks Brothers’ın satışlarını artırdı. RMK Classic CEO’su Füsun Kuran, “Beşiktaş’ın ‘Efendi’ sloganı ile bizim centilmenlik vurgumuz çok örtüştü. Taraftar müşteri olarak gelmeye başladı. Satışlarımız artarak devam ediyor” dedi.

‘Efendi ile centilmen’ örtüştü, satışlar arttı

Abraham Lincoln’den Barack Obama’ya ABD başkanlarının markası olarak bilinen Brooks Brothers, Türkiye’deki ilk mağazasını 2013 sonunda 400 bin euro yatırımla Zorlu Center’da açtı. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un şirketi RMK Classic Giyim’in Türkiye’ye getirdiği marka, 4 yılda 5 şubeye ulaştı. 5 yılın sonunda 12 milyon euro ciro hedefi olan şirket, son mağazasını İstinye Park’ta açtı. Bayilikle girdiği maağazayı devralan ve büyüten Brooks Brothers, son dönemde Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne sponsorluğuyla da öne çıktı. Beşiktaşlı olan Rahmi Koç’un etkisinin büyük olduğu sponsorluk, taraftarların yoğun ilgi çekti. Özellikle 2 bin 450 TL’lik blazer ve kravatlar taraftarın gözdesi oldu.

Ceket ve rozet alıyorlar

RMK Classic CEO’su Füsun Kuran, “Bizim için doğru bir sponsorluk oldu. Beşiktaşlı beyaz yakalılara ulaşmak istiyorduk. Beşiktaş’ın ‘Efendi’ sloganı ile bizim centilmenliğimiz çok örtüştü. Taraftar müşteri olarak gelmeye başladı. Daha çok blazer ceket ve rozet almak için geliyorlar. Blazer fiyatı 2 bin 450 TL. Gömlek de çok satılıyor. 1.000 tane kravat sattık. Satışlarımız artarak devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye pazarında büyümeye devam ettiklerini de kaydeden Kuran, geçen yıldan bu yıla satışlarını yüzde 28 artırdıklarını vurguladı. Füsun Kuran, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yıl rakamlar geçen yıldan daha iyi. Türkiye’de en çok gömlek satıyoruz. 390 TL’lik bir gömleğimiz var ve çok satıyor. Hatta Avrupa’daki satışlardan daha fazlasını gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attık. Türkiye’de hedefimiz ilk etapta 5 mağaza idi. Bu hedefe ulaştık. Yanına 4 tane de Edwards mağazası koyduk.”

Kur farkını fiyatlarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz

FÜSUN Kuran, İtalya’da üretilen ürünlere kurlardaki dalgalanmayı yansıtmamak için uğraştıklarını söyledi. Kuran, “Özellikle gömlek gibi kompanse ettiğimiz ürünler var. Derdimiz tüm ülkeye ürünlerimizi giydirmek ve bu nedenle kurları zam olarak yansıtmamak için çaba sarfediyoruz” diye konuştu.

Rahmi Bey memnun

Brooks Brothers, 1818 yılında kuruldu. Merkezi New York’ta olan markayı 2001 yılında Retail Brand Alliance aldı. Brooks Brothers’ı Türkiye’ye getiren Rahmi Koç, markanın aldığı yoldan memnun.

Haberin Devamı

Füsun Kuran, “Rahmi Bey markanın performansından çok memnun. Severek ülkeye getirdiği bir marka...” değerlendirmesini yaptı.