Gazete Vatan Logo
Magazin 'Efendi' 11 dalda Oscar adayı

'Efendi' 11 dalda Oscar adayı

Altın Küre'de en iyi film seçilen Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, Oscar'da da favori. Aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Nicole Kidman ve Tom Cruise ise listede yer almadı

Her yıl merakla beklenen Oscar ödüllerinin adayları açıklandı. Bu yıl adaylar arasında sürpriz isimler var. Nicole Kidman ve Tom Cruise gibi aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılan birçok isim listede yer almadı. J.R.R. Tolkien'ın romanından beyaz perdeye uyarlanan "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" 11 dalda Oscar'a aday gösterilirken, onu 10 dalda aday gösterilen ve Napolyon dönemindeki bir donanma serüvenini anlatan "Dünyanın Uzak Ucu-Master and Commander: The Far Side of the World" izledi. Oscarlar, 29 Şubat'ta sahiplerini bulacak.

Ödüle koşuyor
Son yılların en başarılı filmleri arasında gösterilen, Yüzüklerin Efendisi." Kralın Dönüşü, Altın Küre'de kazandığı 4 ödülden sonra şimdi de Oscar'ın en güçlü adayı. Film, en iyi yönetmen ve film dahil olmak üzere 11 dalda Oscar'a aday gösterildi. Bu yıl Oscar şansı en yüksek olan kadın oyuncular arasında Charlize Theron geliyor. 28 yaşındaki oyuncu yeni neslin en beğenilen kadın oyuncuları arasında gösteriliyor. Film için 15 kilo alan Theron, Altın Küre ödüllerinde dram dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştı.

Favorileri Hüsranı
The Hours filmindeki rolüyle Oscar kazanan Nicole Kidman, Cold Mountain filmindeki rolüyle oscar adaylarının favorileri arasında gösteriliyordu. Ancak kendisine nazaran daha yeni bir oyuncu olan Charlize Theron'un büyük çıkışından mıdır bilinmez, bu yıl adaylar arasında yer alamadı. Dünyanın Uzak Ucu filmindeki rolü ile büyük beğeni toplayan Russell Crowe'un ve Son Samuray filminin yakışıklı oyuncusu Tom Cruise'un da en iyi erkek oyuncu dalında aday gösterilmemesi şaşkınlık yarattı.

Oscar adatlarının listesi
En iyi erkek oyuncu adayı Johnny Deep

1- En iyi film: "The Lord of the Rings: The Return of the King, "Lost in Translation", "Master and Commander: The Far Side of the World", "Mystic River", " Seabiscuit

2- Aktör: Johnny Depp (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl), Ben Kingsley (House of Sand and Fog), Jude Law (Cold Mountain). Bill Murray (Lost in Translation), Sean Penn (Mystic River)

3- Aktris: Keisha Castle-Hughes (Whale Rider), Diane Keaton (Something's Gotta Give), Samantha Morton (In America), Charlize Theron (Monster), Naomi Watts (21 Grams)

4- Yardımcı Aktör: Alec Baldwin (The Cooler), Benicio Del Toro (21Grams), Djimon Hounsou (In America), Tim Robbins (Mystic River), Ken Watanabe (The Last Samurai)

5- Yardımcı Aktör: Shohreh Aghdashloo (House of Sand and Fog), Patricia Clarkson (Pieces of April), Marcia Gay Harden (Mystic River),Holly Hunter (Thirteen), Renee Zellweger (Cold Mountain)

6- Yönetmen: Fernando Meirelles (City of God), Peter Jackson (The Lord of the Rings: The Return of the King), Sofia Coppola (Lost in Translation), Peter Weir (Master and Commander: The Far Side of the World), Clint Eastwood (Mystic River)

7- Yabancı film: The Barbarian Invasions (Kanada), Zelary (Çek Cumhuriyeti), The Twilight Samurai (Japonya), Twin Sisters (Hollanda), Evil (isveç)

8- Orjinal senaryo: Denys Arcand (The Barbarian Invasions), Steven Knight (Dirty Pretty Things), Andrew Stanton, Bob Peterson and David Reynolds (Finding Nemo), Jim Sheridan & Naomi Sheridan & Kirsten Sheridan (In America), Sofia Coppola (Lost in Translation)

Haberin Devamı