Gazete Vatan Logo

‘Düşündüğümden daha zor çıktı’

Donald Trump, Reuters’a verdiği röportajda başkanlık görevinin düşündüğünden daha zor olduğunu, zira eskisinden çok çalışması gerektiğini söyledi.

‘Düşündüğümden daha zor çıktı’

Beyaz Saray’da 100’üncü gününü dolduran ABD Başkanı Donald Trump, Reuters haber ajansına verdiği röportajda, başkanlık görevinin kendisini zorladığını söyledi.

Trump yaptığı açıklamada, “Eski hayatımı seviyordum. Onu özlemeye başladım. Çalışmayı severim, ama bu (başkanlık) daha fazla çalışma gerektiriyor. Ben bunun daha rahat bir iş olacağını düşünmüştüm” diye konuştu.

ABD lideri, göreve gelmesiyle özel hayatının da sekteye uğradığını belirtti. Başkanlara özel koruma ekibi nedeniyle mahremiyet alanının son derece kısıtlandığını vurgulayan Trump, “Bir süredir ünlüydüm, o yüzden mahremiyetim zaten kısıtlanmıştı, ama bu (başkanlık) mahremiyetimi daha da azaltmış oldu” dedi.

Trump, eski hayatından en fazla neyi özlediği sorusuna, “Araba kullanmayı severim, eskiden kullanırdım, şimdi onu da yapamıyorum” şeklinde cevap verdi.

Beklentileri karşıladı

Araştırma şirketi Gallup, Trump’ın göreve gelmesinden bu yana halkın ne kadarının beklentilerini karşılayabildiği konusunda yapılan anket sonuçlarını açıkladı. Buna göre ABD’lilerin yüzde 56’sı, Trump’ın ilk 100 gündeki performansının bekledikleri gibi gerçekleştiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

‘Bana bir ay sonra sorun’

Trump Reuters muhabirinin, İsrail’e olası bir seyahat gerçekleştirmesi durumunda, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul edip etmeyeceği sorusunu, “Bunu bana bir ay sonra sorun” şeklindeki cevabıyla geçiştirdi.

Trump’ın gelecek ay Belçika’nın başkenti Brüksel’e gerçekleştireceği ziyaretinin ardından Kudüs’ü ziyaret edebileceği öne sürülüyor.

Kim’le ‘büyük kriz’ kapıda

Trump, Reuters’a verdiği röportajda “Kuzey Kore ile büyük, çok büyük bir kriz yaşama ihtimalimiz var” dedi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un talimatıyla yürütülen nükleer silah ve balistik füze programının neden olduğu krizi diplomasiyle çözmeyi istediklerini belirten Trump “Ancak bu çok zor” ifadelerini kullandı.