Gazete Vatan Logo

‘Dursun Karataş’ın karısını ben vurdum’

Dünkü duruşmada savunma yapan Ergenekon’un tutuklu sanığı, eski özel harekatçı İbrahim Şahin, “30 yıl terörle mücadele ettim. Hatta 2 kez yaralandım. DHKP/C lideri Dursun Karataş’ın eşini operasyonda ben öldürdüm. Şimdi terörden tutukluyum” dedi

Ergenekon Davası’nda Sivas Ermeni Cemaati lideri Minas Durmazgüler’e düzenleneceği iddia edilen suikast hazırlığına ilişkin silahı sanık Garip İrfan Torun’a verdiği öne sürülen tutuklu sanık İbrahim Şahin dünkü duruşmada savunma yaptı. “Adalet mülkün temelidir” diyerek sözlerine başlayan Şahin, “Bana atılan bu iddialara cevap vermek bile zul kabul ederim” dedi. Aynı dosyanın sanığı Garip İrfan Torun’a suikastta kullanılması için silah verdiği iddia edilen İbrahim Şahin, “Kimseye silah vermedim. Suikast hazırlığı içinde olmadım” diye konuştu.

‘Silah namustur’

Şahin, “Beni Torun’un 2003 yılında tanımasına imkan yok. O tarihte ben Susurluk davası nedeniyle cezaevindeydim. 1993 yılında ise Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda Ankara’da görevdeydim. Silah vermem olayı ise tamamen yalan. Bizim için silah namustur. Allah korusun insan namusunu başkasına verir mi? tövbe tövbe...” dedi. Şahin, kendisini savunurken 16-17 Eylül 1992’de Çiftehavuzlar’da yapılan ‘yargısız infaz’a ilişkin de önemli bir bilgi verdi: “4 yıldır tutukluyum. 30 yıl terörle mücadele ettim. Hatta 2 kez yaralandım. DHKP/C lideri Dursun Karataş’ın eşini operasyonda ben öldürdüm. Şimdi terörden tutukluyum. Takdir yüce mahkemeye aittir.”

3 kişi öldürülmüştü

DHKP/C Lideri Dursun Karataş’ın eşi Sabahat Karataş, 16-17 Eylül 1992’de Çiftehavuzlar’da bir eve düzenlenen operasyon sonucunda Eda Yüksel ve Taşkın Usta’yla birlikte ölü olarak ele geçirilmişti. Ölenlerin yakınlarının başvurusuyla operasyonu gerçekleştiren eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile aralarında Ayhan Çarkın’ın da olduğu çok sayıda polis memuru hakkında, “kasten adam öldürdükleri” iddiasıyla dava açılmış, ancak sanıkların hepsi beraat etmişti.

Çarkın anlatmıştı

Olayla ilgili yıllar sonra konuşan Ayhan Çarkın, “Ben İstanbul’daki her baskında vardım. Perpa baskınında bir kız öldü, infaz edildi. Ben silahlı çatışmadaydım o esnada. Orada başka bir Ayhan vardı, o vurdu kızı. Sabahat Karataş olayında (Çiftehavuzlar) ben vardım. İbrahim Şahin’in yanındaydım. Bahçelievler’deki çatışmada imzamı attım. 15 kişi ölmüştü orada. Hata yaptıysam bedelini ödemeye hazırım. Ama emri kim veriyorsa katil odur” demişti.

Haberin Devamı