Gazete Vatan Logo

‘Durbakayım’ demediler

Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığı piyasadaki dalgalanmaya rağmen yatırımları durdurmadı, 1.8 milyar lira değere sahip Evora İzmir projesinde satışlara başladılar. Teknik Yapı’nın patronu Nazmi Durbakayım, sektöre güven mesajı verdi.

‘Durbakayım’ demediler

Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanma bazı konut üreticilerine proje erteletirken, Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığı dev bir yatırımın startını verdi. Emlak Konut GYO’nun ihale ettiği Tariş’in İzmir arazisinde yükselecek Evora İzmir adındaki projede satışlar başlıyor.

1.8 milyar lira değere sahip Evora İzmir’de rezidans, otel, ticari alanlar olmak üzere çeşitli üniteler yer alıyor. 35 bin 600 metrekare alanda 8 bloktan oluşacak projede, 1.049 rezidans, 121 odalı bir otel ile yaklaşık 19 bin metrekare park ve yeşil alan yer alacak. Evora İzmir’de ön talep dönemi de devam ediyor. Bu süreçte 1.000’e yakın ön talep alan projede metrekare satış fiyatları 8 bin 150 liradan başlarken, satış fiyatları da 475 bin liradan başlayor.

Dövizden çok kazandırır

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bu dönemde gayrimenkul sektöründe büyük fırsatların olduğunu belirterek, yakında gayrimenkulün dövizden daha fazla getiri sağlayacağını söyledi.

Durbakayım, Türk insanının geçici olarak döviz ve altına yatırım yaptığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Döviz ve altında biriken para da nihayetinde konut almak için kullanılır. Sektörde üretim azaldı. Bir mal az üretiliyorsa, nihayeti karaborsadır. Üretim talepten fazla olacak ki karaborsa olmasın. Konuta yatırım ilerleyen dönemde dövizin çok üzerinde kazandıracak. Şimdiye kadar bu hep böyle oldu. Vatandaşlar bu fırsatı kaçırmasınlar. Konut fiyatları açısından en uygun dönemdeyiz.”

Haberin Devamı

Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin de son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerden gayrimenkul sektörünün de etkilendiğini belirterek, “Talep açısından zaman zaman dalgalanmaların yaşandığı bir yıl geçirdik. Sektör temsilcileri olarak her şeye rağmen sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Güçlü Türkiye için daha çok çalışacağız ve üreteceğiz” dedi.

Milli duruş

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da “Türk ekonomisine gerçekleştirilen dış saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde hayata geçirilen bu proje, dış güçlere karşı önemli bir mesaj taşıyor. Projede yerli ve milli firmalar el birliği yaptı. Milli duruşumuz Evora İzmir projesinde de sergilenecek, ön talep toplanma sürecinde Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasındaki şartlar geçerli olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Satışa başlamadan hasılat yükseldi
Emlak Konut GYO, TARİŞ ile bir protokol imzalamış, ardından arsayı ihaleye çıkarmıştı. 2017’nin Haziran ayında yapılan İzmir Konak 1. etap hasılat paylaşım ihalesini 1 milyar 672 milyon lira teklif ile Teknik Yapı kazanmıştı. Ağustos ayında projeye Halk GYO ortak olmuştu. Yapılan açıklamada ortaklığın, yarı yarıya olmak üzere kurulduğu açıklanmıştı. Umut Durbakayım, yeni hasılat beklentisini 1.8 milyar lira olarak açıklarken, bu sayede Emlak Konut GYO payının da arttığını kaydetti.
Kampanyaya dahil
Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Sinan Ayoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileriyle “Türkiye için Kazanç Vakti” kampanyasının başladığını hatırlatarak, “Bu kampanyamızdaki koşullar Evora İzmir’deki sınırlı sayıdaki konut için de geçerli olacak. Bu çerçevede; satış bedeli üzerinden yüzde 10 indirime ek olarak indirimli satış bedeli üzerinden sadece yüzde 10 peşinat ile 120 aya kadar 0,98 vade farkı ile bankasız ve kefilsiz konut sahibi olmayı kolaylaştırıyoruz” dedi.
Evora markası İzmir’e taşındı
Teknik Yapı, daha önce İstanbul Tuzla’da ‘Evora’ adıyla hayata geçirdiği projesinin ardından yine bu markasını Anadolu’ya açıldığı ilk şehir olan Denizli’ye de taşımıştı. Teknik Yapı şimdi de bu markasını İzmir’e taşıyor. Evora İzmir projesi Kültürpark, Alsancak Garı ve Kordon’un yanı başında yer alıyor. Evora İzmir projesi, konut, ticaret, park, kültür ve turizm fonksiyonlarını bir arada barındıran karma proje olacak. 1.049 adet konut ve 35 adet ticari ünitenin yer alacağı Evora İzmir’de ayrıca 500 kişilik balo salonu, anat galerisi ve 485 kişilik konferans salonu yer alırken, projenin içinde 121 oda kapasiteli bir otel de yer alacak. Toplam 12 bin metrekarelik 2 adet park alanına sahip olacak proje, ağırlıkta 1+1 olmak üzere 6+1 büyüklüğe kadar 5 farklı daire tipinden oluşacak.

Haberin Devamı