Gazete Vatan Logo
Magazin 'Dünyayı kurtardım...'

'Dünyayı kurtardım...'

Ünlü aktör Cüneyt Arkın, şimdiki gençleri, dizileri ve oyuncuları eleştirdi

Türk sinemasının efsane oyuncusu Cüneyt Arkın'ın filmlerindeki akıllara kazınan replikleri ve fotoğraf kareleri Koton'un hazırladığı özel tişörtlerde yeniden hayat bulacak. Her sezon ünlü isimlerle işbirliği yapan Koton'un 'Bir Yeşilçam Efsanesi Cüneyt Arkın' koleksiyonu dün sanatçının katılımıyla Koton Merkez Binası'nda tanıtıldı. Milliyet'in haberine göre, ünlü sanatçı, eşi Betül ve oğlu Kaan ile birlikte piyasaya çıkmadan önce yakından incelediği tişörtleri oldukça beğendi. Eşi Betül Cüreklibatur'un tavsiyesiyle göz rengine uyduğu için koleksiyondaki üzerinde 'At Binenin Kılıç Kuşananın' yazılı olduğu yeşil tişörtü giydiğini anlatan Arkın, basın toplantısında yaptığı esprilerle herkesi kahkahaya boğdu. 24 farklı modelden oluşan Cüneyt Arkın tişörtleri 80 mağazada 29.99 TL'den satışa çıkacak.

Dünyayı kurtardım, kendimi kurtaramadım

Ünlü oyuncunun, tişörtlerin üzerindeki repliklerin hemen hepsini oğullarının ezbere bildiğini anlattığı sırada, "Şişman vücudundan aptal kelleni almaya geldim" demesi ise tüm salonu güldürdü. Bu sırada söz alan sanatçının oğlu Kaan'ın "Dünyayı Kurtaran Adam benim favorilerimden, orada güzel replik var mesela. 'Dünyanın kurtuluşu elimizde' repliği..." demesiyle araya giren Arkın "O palavra oğlum palavra. İçim yanıyor, Dünyayı Kurtaran Adam filmini hatırladıkça. Ulan dünyayı kurtardım, kendimi kurtaramadım yav. Halen anlamış değilim" diyerek yıllar sonra itirafta bulunmuş oldu.

Çocukların çantasında neden Türk kahramanlarının resimleri yok?

Yıllar önce başlayan batı hayranlığının halen gençlerin üzerinde etkili olmasına tepki gösteren Cüneyt Arkın "Bizde bir batı hayranlığı var. Aslında ne kadar zenginliklerimiz, kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bakıyorum şimdi tişörtlerde yabancı isimler var. Çocukların çantasında Örümcek Adam'ın, Süperman'ın resimleri var. Üzülüyorum bizim tarihimizde ben değil, büyük kahramanlar var neden onlar olmasın. Malkoçoğlu aklıma geldi. Niye bir Türk gencinin çantasında bir Türk kahramanının, sanatçısının resmi olmasın" diye konuştu.

Şimdiki gençler ayaküstü sevişiyorlar

Ünlü sanatçı, gazetecilerin "Eski filmlerin tadını şimdiki filmlerde buluyor musunuz?" sorusunu ise "Bizim zamanımızda şiir vardı. Ben sevgilime şiir yazardım, şimdi karıma yazıyorum, çiçek alıyorum. Elini tutmak bile bir şeydi. Şimdi bakıyorum çok hızlı yaşıyorlar. Fast food gibi hep ayaküstü yiyiyorlar, ayaküstü sevişiyorlar, ayaküstü çocuk yapıyorlar. Herşey o kadar hızlı ki; eskiden insanlar yağmurda ıslanır mutlu olurlardı" şeklinde yanıtladı.

Muhteşem Yüzyıl'da kahraman yok

Ünlü aktör son dönemde ekrandaki değerlendirdiği tarihi dizileri ise sınıfta bıraktı. Muhteşem Yüzyıl ile Fetih 1453 filmlerine atıfta bulunan usta oyuncu her iki yapımı "Türk halkının görsel geleneği çok geniştir. Karagöz Hacivat'tan başlar ve her şeyinde bir kahraman vardır. Türk halkı kahramanı sever, kahraman ister. Muhteşem Yüzyıl'da da kahraman yok, 1453'te de yok. Kahraman çünkü insanidir. Çok insani güzellikler katar. Kahramanlık bir vuruşta on kişiyi devirmek de değil. O başka birşey" diyerek eleştirdi.

Malkoçoğlu karete ağır geliyorsa eskrim yapsın

Arkın ayrıca geçtiğimiz günlerde "Saraydan ve yataktan çıkmıyor" diyerek eleştirdiği Malkoçoğlu karakterin oynayan Burak Özçvit'e ise çok çalışıp, eskrim yapmasını tavsiye etti. Arkın, bir dönem kendisiyle özdeşleşen Malkoçoğlu karakterini canlandıran Burak Özçivit ile ilgili bir soruya ise "Ben çocuğu seviyorum, çok iyi fiziği var müthiş, yüzü de çok iyi. Ama çok sert ya. Onun hakkında geçen gün biri bir şey söyledi çok kızdım 'Genleriyle oynanmış Malkoçoğlu' dedi. Onun çok çalışması lazım. Bir tekme çıktı götürdü. Yapamayacaksan yapmayacaksın. Karete ağır gelirse eskrim çalışacak. O vücudu yumuşatacak. Ben param varken Marlon Brando'nun mezun olduğu okula gittim. Bana üç gün kameranın önünde nasıl durulur onu öğrettiler. Her tarafın yumuşamadan rol yapamazsın" şeklinde yanıtladı.

Osmanlı Kıyam'ı geri çevireceğim

Ünlü aktör Arkın, Kadir İnanır ile birlikte kamera karşısına geçeceği Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin teklifini ise geri çevireceğini de anlatıp, "O teklife Betül Hanım cevap verdi. Yani ben çok güzel şeyler yaptım. Bir kitap çıkarıyorum, bir sayfam var orada gençlerle dertleşiyorum internette. Benim yüzmem, yürümem var. Şu an top oynayacak hale gelmedim, zorlanırım. Çok şey çektim dizide. Sabah saat 4'de yola çıkıyorduk, akşam 9 oluyor hale rol yok. Onun gibi neler çektik. Ne disiplin, ne düzen, ne saygı, ne sevgi hiçbiri yok. Sohbet edilecek adam yok. Türkan ile roller aynı zamana rastlamıyor. Göze alamadım. Geri çevireceğim" diye konuştu.

Türkan benim yol arkadaşım

Arkın, ayrıca geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ekrem Bora için düzenlenen veda töreninde Türkan Şoray için "Bu kadına kim sultan sıfatını verdi. Hiç bilmiyorum" dediği iddialarını ise "Mümkün mü olabilir mi? Benim yol arkadaşım o, ben onunla ne acılar çekmişim" diyerek yalanladı.

Basın toplantısını Buse Terim de izledi

Cüneyt Arkın'ın katıldığı basın toplantısını izleyen isimler arasında bir de sürpriz bir isim yer aldı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in moda üzerine blog'unda yazılar yazan küçük kızı BuseTerim, Koton etkinliğine de katılarak olanı biteni an be an twitterdan takipçilerine duyurdu.

Haberin Devamı