Gazete Vatan Logo

‘Dünyaya demokrasi dersi verildi’

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “MÜSİAD, milli iradeyi zedeleyecek her girişimin karşısında durmuştur” dedi.

‘Dünyaya demokrasi  dersi verildi’

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Türk Milleti’nin, devletin ve ülkenin birliğini bozacak hiçbir girişime müsaade etmeyeceğini, 15 Temmuz’daki şanlı duruşun, bunu tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Kaan, açıklamasında şunları kaydetti: “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. FETÖ’nün organize ettiği bu kanlı saldırı, şanlı Türk Milleti’nin güçlü iradesiyle bertaraf edilmiş, eli kanlı FETÖ militanları hain emellerine ulaşamamıştır. Milletimiz, hiçbir bahanenin ardına gizlenmeden darbecilerin karşısına çıkmış ve canı pahasına vatanını müdafaa etmiştir.

‘Demokrasinin teminatı’

Türk Milleti’nin 15 Temmuz gecesi azmiyle, inancıyla, kanıyla kazandığı demokrasi zaferi, yalnızca

ülkemizde değil, tüm dünyada demokrasinin yaşaması için bir teminattır. Dünyanın en yaygın ve etkin STK’sı olan MÜSİAD, her zaman ve her koşulda milli iradeden yana olmuş, onu zedeleyecek her girişimin karşısında durmuştur.

Haberin Devamı

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından da tavrını net bir şekilde ortaya koyan MÜSİAD, hiç vakit kaybetmeden milletin ve devletin yanında yer aldığını açıklayarak, Türk Milleti’nin dik duruşunu, tüm dünyaya anlatmaya girişmiştir. Gittiğimiz her ülkede, memleketimizin birçok noktasında, demokrasinin lüks değil, zaruri olduğunu ve milli irade karşısında yükselen her harekete karşı durmak gerektiğini anlattık.