Gazete Vatan Logo

'Dünyam ailem için dönüyor'

'Dünyam ailem için dönüyor'

Dön Dünya single ile büyük beğeni toplayan Mustafa Sandal eşi Emina Sandal'a olan aşkını her fırsatta dile getiriyor. Sandal, "Biz birbirimizi çok seviyoruz. Ekranda rol yapmıyoruz, orada her şey doğal” diyor.

Dön Dünya ile yine büyük beğeni topladınız elinize sağlık… Diğer parçlarınız arasından neden bu şarkıyı seçtiniz?

Üç şarkılık bir maxi single çıkardık ve ilk klibi Dön Dünya'ya çektik. Dön Dünya, yazın muhteşem ritmini içinde bulunduran güzel bir şarkı. Ne mutlu ki, müzikseverler kısa sürede çok sevdi ve ilgi gösterdi. Dön Dünya'nın keyfini çıkarmaya devam etsinler ama ikinci klibimizi de yolda. "Her Şey Aşktan" şarkısının klibini de sanırım önümüzdeki ay yayına vermiş oluruz.

Dön Dünya'nın kısa sürede bu kadar sevilmesi ve defalarca sosyal medyada trend topic olması sizi şaşırtmadı sanırım...

Ne güzel sözler bunlar sağ olun. Evet şarkıya ilgi oldukça iyi. Sevenlerimiz beğenmişse ne mutlu. Ama maxi single'da iki güzel sürprizim daha var. Her Şey Aşktan ve İstanbul isimli iki şarkı daha var ki, dinlediklerinde yine çok beğenecekler.

Haberin Devamı

Çalışmalarınıza gelen geri dönüşlerle ilgilenir misiniz yoksa arkanıza bakmadan yenileri üzerine mi gidersiniz?

Geri dönüşten kastınız satış rakamları ise, biz o işleri çoktan geçtik. Ama şarkıyla ilgili müzikseverlerin yorumlarını, beğenilerini yakından takip ediyorum. Her yeni şarkım çıktığında Twitter'da sevenlerimle sohbet eder, onların sorularını yanıtlar ve tüm yorumlarını tek tek okurum. 'Dön Dünya' çıkar çıkmaz aynı günün akşamı hemen buluştuk ve saatlerce sohbet ettik, şarkıyı masaya yatırdık. Bu işin de en keyifli yanı bu... Sonuçta, biz şarkılarımızı onlar için yapıyor ve söylüyoruz.

Sizin için dünya ne için dönüyor?

Ailem için elbette. Eşim ve çocuklarım için dünya dönüyor. Sonra elbette müzik ve dinleyicilerimizi söyleyebilirim. Onlar beni ilk günden beri yalnız bırakmadı ve benim için çok özeller. Ailemden sonra, sevenlerim gelir her zaman.

Müzik olmazsa olmazınız ama bunun yanında oyunculuk, şarkı yazarlığı, seslendirmeleriniz de var...

Haberin Devamı

Ben işimde samimiyeti ararım. Samimi duygularla yapılan her iş insanlara bir şekilde ulaşır ve mutlaka yüreklere dokunur. Benim için çok iş yapmak değil, samimi, kaliteli ve yüreklere dokunan işler yapmak önemli. Oyunculuğu çok seviyorum elbette. Hatta yeni film projelerimiz de var. Seslendirme yaptığım da doğru. İnandığım, heyecanlandığım projeler olduğunda seslendirme yapmayı da seviyorum. Elbette önce müzik geliyor ama bu işlerden de çok keyif alıyorum.

Oyunculuk demişken, reklam filmleriniz de çok konuşuluyor. En son eşiniz Emina Sandal'la birlikte rol aldığınız Golf dondurma reklamları da çok beğenildi. Bu ilgiyi bekliyor muydunuz?

Golf ekibiyle yaz başında çok önemli bir iş ortaklığı yaptık. Emina ile birlikte dört bölüm reklam filmi çektik. Bizim evdeki doğal hallerimizi ekrana yansıtmak istedik. Ne mutlu ki, insanlar o samimiyeti hissetti ve reklam filmleriyle ilgili pozitif yorumlar aldık.

Yıllar geçiyor ve siz hiç yaş almıyorsunuz. Bu durumu korumak için neler yapıyorsunuz? Nasıl beslenirsiniz, hangi sporları yaparsınız? Sağlıklı ve genç kalmak isteyenlere tavsiyeleriniz ne olur?

Haberin Devamı

Siz böyle konuşunca birden moda girdim vallahi. Spor hayatımın merkezinde. Yıllardır sporla yatıp sporla kalkan biriyim. Elbette belli bir program ve düzen içinde yaptığınız zaman hayatınıza pozitif katkıları oluyor. Sadece formda kalmakla yetinmiyor, psikolojiniz ve hayata olan pozitif bakış açınız da sporla beraberinde geliyor. Genç kalmak için düzenli beslenme, spor önemli. Ama mutlu olmak, insanları mutlu etmek, en önemlisi de hayata pozitif bakmak çok önemli bu konuda.

İSTEDİĞİM HER ŞEYİ ELDE ETTİM

Onca firma peşinizdeyken Golf'ü tercih etmenizin özel bir sebebi var mı peki?

Elbette, gelen projelerin bizi heyecanlandırması ve markanın duruşu bizim için çok önemli. Golf'ün çok titiz, çalışkan ve tecrübeli bir ekibi var. Proje de oldukça samimi ve kaliteliydi. Dolayısıyla, o müthiş ekiple çalışmayı biz de çok istedik. E bizim çocuklar da o dondurmaları yiyorsa tamamdır dedik.

Haberin Devamı

Dön Dünya'nın klibi 1 haftada 2 Milyon 250 Bin kez izlenerek rekor kırdı. İkinci klip hangisine çekilecek peki?

Ooo çektik bile (gülüyor)... Her Şey Aşktan şarkısının klibini önümüzdeki ay yayına vermiş oluruz. demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Bugüne dek istediğiniz her şeyi elde etiniz mi?

Şu anda çok sevdiğim bir eşim, pırıl pırıl iki evladım, karşımda bana hala işimi soran merak eden siz ve bu röportajı okumak için sabah kalkıp gazete almaya gidecek olan insanlar varsa yanıtım evet.

DURUŞUMU ASLA BOZMAM

Geldiğiniz nokta sizi tatmin ediyor mu?

Müzik yapmayı ve müziğimi milyonlara ulaştırmayı istiyordum. Çok şükür bunu ilk günden itibaren başardım ve insanların yüreklerine dokunabiliyorum. Zaten bir müzisyen başka daha ne ister ki? İlk zamanlar ben de bunu istiyordum ve aradan geçen yıllara şöyle bir baktığımda çok mutluyum.

İlk günden beri duruşunu bozmayan ender sanatçılardansınız, bunu korumayı nasıl başardınız? Hiç değişiklik yapmak istediğiniz olmadı mı?

Teşekkür ederim nazik görüşünüz için. Benim bir duruşum, bakış açım var hayata karşı, yaptığım işe karşı... O duruşu elbette bozmadım ve bozmam da. Hep diyorum ya benim için altın kelime 'Samimiyet'! Ben o samimiyeti kaybettiğim an mutluluğu kaybetmişim demektir. Değişiklikten kastınız müzikal anlamdaysa elbette ekipçe zamanı yakalayan işler yaptık, yapıyoruz da... Ancak, duruşumla ilgili değişiklik zor yani.

BİZ BİRBİRİMİZİ DİNLİYORUZ

Kariyerinde ve özel hayatında örnek bir isimsiniz. Eşinizle özellikle beraber jüri olmaya başladığınızda aranızda uyum ve enerji daha da fark edilir oldu. Bu enerjiyi kaybetmemek ve korumak için neler yapıyorsunuz ?

Biz birbirimizi çok seviyoruz ama en önemlisi saygı duyuyoruz. Ev hayatında da aynı birimiz konuşuyorken diğerimiz dinliyor. Dinlemek çok önemli. Biz bunu başarıyoruz. Rising Star Türkiye'de rol yapmıyoruz, orada her şey doğal. Size yansıyan pozitif enerji işte o doğallık.

Son günlerde yaşanan acı olaylara ne diyorsunuz?

Demokrasi aşığı kahraman halkımızı anmadan geçmeyelim. Hain darbe girişimini kahramanca püskürten bu yüce millete çok şey borçluyuz. Bu ülkenin bir evladı olarak onlara saygılarımı sunuyorum.