Gazete Vatan Logo

"Dünya yıllardır böyle bir savaş görmedi"

IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon haftalık koalisyon toplantısında, koalisyonda büyük roller oynayan 30 üye ülke temsilcisi, Musul ve Rakka'yı tartışmak ve IŞİD'i küresel ölçekte yok etmek için bir yol bulmak için bir araya geldi.

"Dünya yıllardır böyle bir savaş görmedi"

Toplantının açılış konuşmasını yapan ABD IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, bugün Irak, Suriye, Kuzey Afrika ve Batı Asya'da IŞİD'in durumunu konuşacağımız, verimli bir toplantı bizi bekliyor" dedi ve ekledi:

"Dünya yıllardır böyle (Musul) bir savaş görmedi. Eski Musul'un her yerinde teröristler vardı; teröristler her yere keskin nişancılar yerleştirdi. Hastaneleri, yaşam alanlarını yıktılar, yerle bir ettiler. İki milyon vatandaş evlerini terk etmek zorunda kaldı. Musul'da altı ay boyunca oldukça kapsamlı askeri, politik ve insani yardım kampanyaları planladık.

Suriye'de IŞİD ile mücadelenin yanı sıra iç savaşın bitmesi için de uğraşıyoruz diyen McGurk, Tüm ülkeye hâkim bir hükümet olmadığı için uluslararası toplum Suriye'nin yeniden inşasına yardıma yanaşmayacaktır. dedi.

IŞİD'in finansmanını Irak ve Suriye ile sınırlandırdıklarını söyleyen McGurk, Kuzey Afrika'ya yönelmek isteyen terör örgütünün engellenmesi için IŞİD ile mücadele koalisyonuna bugün Afrika'dan Çad, Nijer ve Cibuti'nin de katıldığını duyurdu.

Haberin Devamı