Gazete Vatan Logo

"Dünya ticareti daralırken Türkiye büyüyor"

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bütün dünyada ekonomik bir daralma olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönem dünya ticaretinde daralma görünüyor. İddialı ülkeler bile yüzde 1.5 gibi büyüme oranları belirliyorlar. Dünya ticaretinde daralma olduğu dönemde Türkiye büyüyor ve yatırımlar yapıyor" dedi.

"Dünya ticareti daralırken Türkiye büyüyor"

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde belediye tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Sosyal Tesisleri'nin temeli Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, daire amirleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Bakan Özlü, Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü belirterek şunları söyledi:

"Ankara'da hızlı tren garını açtık. Devasa bir yatırım. Türkiye'yi hızlı tren ağlarıyla örüyoruz. Günde 50 bin yolcunun bulunacağı bir proje. Bugün de Akçakoca'da parkın temel atma töreninde bulunuyoruz. Bizim hükümetimiz icraatçı ve reformist bir hükümettir. Son iki yılda baktığımızda Marmaray devasa projedir. Peşinden Osmangazi köprüsü, Yavuz Sultan Selim köprüsü açıldı. 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'ni açacağız. Bütün dünyada ekonomide bir daralma var. Önümüzdeki dönem dünya ticaretinde daralma görünüyor. İddialı ülkeler bile yüzde 1.5 gibi büyüme oranları belirliyorlar. Dünya ticaretinde daralma olduğu dönemde Türkiye büyüyor ve yatırımlar yapıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Özlü'nün konuşmasının ardından okunan dualar sonrası 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Sosyal Tesisi'nin temeli atıldı. Bakan Özlü törenin ardından basına kapalı toplantıda bakanlık yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.