Gazete Vatan Logo

‘Dünya dışı yaşam bulundu’ iddiası

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görevli Rus kozmonot Anton Shkaplerov, istasyonun dışında, bir canlı bakteri bulunduğunu söyledi

‘Dünya dışı yaşam  bulundu’ iddiası

Bilim dünyası Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli Rus kozmonot Anton Shkaplerov’un açıklamalarını tartışıyor. Ntv’nin haberine göre, ISS’de görevli Rus kozmonot Shkaplerov, uzay istasyonunun dışında yaşayan bir bakteri bulduklarını açıkladı. Shkaplerov, bunun 1998’de fırlatılan uzay istasyonunda daha önce görülmemiş bir bakteri olduğu iddiasında bulundu. Rus kozmonota göre, bu bakteri, dünya dışı yaşama ait ilk bulgu olabilir. Aralık ayında ISS’ye 3’üncü seferini gerçekleştirecek olan Shkaplerov, bulunan mikro organizmaların uzaydan gelmiş olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Filmdeki gibi

Rus kozmonotun bu açıklaması akıllara geçtiğimiz aylarda vizyona giren Life (Hayat) filmini getirdi. Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Olga Dihovichnaya ile Ariyon Bakare’nin başrollerini paylaştığı bilim-kurgu ve gerilim türündeki Hayat filminde Uluslararası Uzay İstasyonu’nun 6 üyesi, Pilgrim Uzay Aracı aracılığıyla Mars’tan getirilen bir örneği incelerken büyük bir keşfe imza atmıştı. Ülkemizde 24 Mart’ta izleyici ile buluşan filmde bu keşif mürettabatı ölüm kalım mücadelesi verecekleri bir sürece sürüklemişti.

Haberin Devamı