Gazete Vatan Logo

‘Dünya bizle kenetlendi’

Başbakan Yıldırım, terörle mücadelenin insanlığın meselesi olduğunu söyleyerek “Bütün dünya bizimle kenetlendi. Geç de olsa bunun fark edilmiş olması sevindirici bir şey” dedi.

‘Dünya bizle kenetlendi’

Gebze Organize Sanayi Bölgesi Camii’nde cuma namazını kılan Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’daki korkunç terör saldırısının ardından bütün dünyanın Türkiye ile kenetlenmesinin sevindirici olduğunu söyleyerek, “Bütün dünya bizimle dayanışma içine girdi, birçok ülkeden, doğudan, batıdan, Afrika’dan, kuzeyden güneyden, hatta bizimle ilişkileri olmayan ülkeler dahi üzüntülerimizi paylaşmak için adeta yarıştılar. Avrupa’nın birçok yerinde Türk bayrağı dalgalandırıldı, bayraklar yarıya indirildi. Bu terör, inşallah insanlığın terörde herhangi bir çifte standart yapmadan, senin teröristin iyidir, benimki kötüdür diye bir ayrıma girmeden topyekun mücadele için bir milat olur. Biz yıllardan beri terörle mücadelenin sadece Türkiye’nin meselesi değil insanlığın meselesi olduğunu hep söyledik. Geç de olsa bunun fark edilmiş olması sevindirici bir şey” dedi.

‘Osmangazi Köprüsü her bakımdan daha cazip’

Yıldırım, Osmangazi Köprüsü’nün Türkiye’nin çok önemli bir projesi olduğunu belirterek, “Bir hayal gerçeğe döndü. Osmangazi Köprüsü Marmara’nın kuzey ve güney yakalarını bir araya getirdi. Bu yolu vatandaşlarımız iyi bilir. Bayramlarda tatillerde İstanbul’dan İzmir’e Ege’ye gidenler maalesef ya Körfez’i dolaşmak zorunda kalıyorlardı, ya da feribotlarda saatlerce kuyrukta bekliyordu. Böylece bu çile sona erdi. Osmangazi Köprüsü’nde dakikalarca dün biz geçtik, Cumhurbaşkanımızla tam 3 dakika sürdü. O da 70 kilometre hızla. Hayırlı uğurlu olsun ülkemize milletimize. Hatırlarsanız bir iki ay önce bu köprüyle ilgili çok pahalı, ’Deli Dumrul köprüsü’ deniliyordu. Bizde bir güzellik yapacağız dedik. Köprü bayram boyunca ücretsiz olacak bunu milletimize müjdeleyelim. Ama ücrette 89 lira olacak. Söylendiği gibi 130-140 lira değil. Eğer Körfez’den dolaşırsak gemi ve zaman kaybını dikkate alırsak köprü her bakımdan daha cazip. Köprüden geçtiğimizde Gebze’den Gemlik’e kadar 20 dakika. Yıl sonu Bursa’ya 45 dakika 2018 sonu İzmir’e 2 saat 50 dakikada vatandaşlar varmış olacak” dedi.

Haberin Devamı