Gazete Vatan Logo
Magazin 'Dünden Bugüne Pierre Cardin' Houte Couture defile

'Dünden Bugüne Pierre Cardin' Houte Couture defile

"Houte Couture'u kalabalıklara taşıyan adam" başlığıyla Tımes dergisine kapak olan efsane modacı Pierre Cardin Türkiye'de defile sergiledi

İlki Paris'de gerçekleşen özel houte couture defilesinde koleksiyon Türk ağırlıklı mankenlerle tanıtıldı. Davete gelip Pierre Cardin'e fahri dostluk elçisi plaketi vermesi beklenen Recep Tayyip Erdoğan başka işlerinden dolayı geceye katılamadı.


84 yaşında olan Pierre Cardın'in 60 yıllık moda tarihini yansıttığı "Dünden Bugüne Pierre Cardin" konulu houte couture defilesi dün akşam Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti. Kendi ekibi dışında hiçbir model ile çalışmayan Pierre Cardin ve koreograf ekibi, ilk kez bu show için Güzide Duran, Ceylan Saner, Sema Şimşek Hakkı, Yüksel Ak, Cansu Dere, Ece Sükan, Pınar Tezcan, Nur Gümüşdoğrayan, Hande Subaşı, Tanya, Hasan Yalnızoğlu, Burak Özcivit, Serkan Tan, Cem Bosnalı, Gökhan Keser, Soner Topaloğlu ve Etem Eser'den oluşan Türk mankenlerini podyuma çıkarttı. Defileyi 800 kişi izlerken defile sonrası Çırağan Sarayı'nın bahçesinde konuklara yemek verildi. Pierre Cardin'in defilesinde 30'lu yıllardan 2000'lere uzanan bir moda tarihi yansıtıldı. 16 bayan ve 7 erkek Türk model podyumda görev aldı.

Defile 129 ülkede canlı olarak yayınlanırken koleksiyonda 120 bayan 80 erkek kostümü sergilendi. Defile finalinde podyumda izleyenleri selamlayan Pierre Cardin'i podyuma beyaz gelinlik ile Güzide Duran getirdi. Cardin yoğun alkışlarla birlikte kendi kareografi ve moda ekibiyle podyumda 3 tur attı.

Defile resimleri Foto Galeri'de

Haberin Devamı