Gazete Vatan Logo

'DSP'deyim, hiçbir yere gitmiyorum'

Seyit Torun, hakkında çıkan transfer haberlerine sitem etti

DSP’li Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, hakkında çıkan transfer haberlerine sitem etti. Torun, “Hakkımda çıkan bu transfer haberleri hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi biz yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde yine partimizden, DSP’den aday olacağız” dedi. Son genel seçimlerde CHP ve DSP işbirliği yaptığını hatırlatan Torun, bugün bu birlikteliğin DSP çatısı altında sağlanabileceğini söyledi. Torun, “Kesinlikle işbirliği yapılmalı. Ama bu parti değiştirerek olmamalı. Ben DSP çatısı altında uzlaşarak, bazı konuları değerlendirerek ortak uzlaşıyı ortaya koyarsak kesinlikle ve kesinlikle başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

AKP ve CHP’nin Mart 2009’da aday yapmak istediği Ordu’nun başarılı Belediye Başkanı Seyit Torun, hakkında çıkan transfer haberlerine sitem etti. CHP tarafından ikna edildiği yönündeki iddialar üzerine ANKA’nın sorularını yanıtlayan Torun, yerel seçimlerde DSP’nin adayı olduğuna vurgu yaptı. Tosun, “Hakkımda çıkan bu transfer haberleri hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi biz yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde yine partimizden, DSP’den aday olacağız. Ben seçime kısa bir süre kala böyle tavırları, önceden de olsa bu tavırların doğru olmadığını düşünüyorum. Kafamın içerisinde kabul etmediğim bir şeyi ben başkasına nasıl anlatırım. Bu da mümkün değil” dedi.

Geçmişte kendisinin CHP’den DSP’ye geçtiğini hatırlatan Torun, şunları söyledi:
“Ama o geçişin belli haklı nedenleri vardı. Oluşmuş bir kamuoyu baskısı vardı. Yaşanılmış bir süreç vardı. Onun gereği oldu. Ben hiçbir zaman seçim kazanmak için ya da mevcut konjonktürü değerlendirmek için aday olmadım. Ben sadece hizmet etmek için halkıma faydalı olmak için belediyecilik anlayışımızı ifade etmek için aday oldum. Biz hiçbir zaman kimseyi yanıltmadık. Herkesin bildiğinden farklı bir insan olmadık. Şu anda DSP ile yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir problemimiz yok. Sonuçta inşallah birlikte iyi bir çalışmayla başarıya ulaşacağız.”

-İNSANLARI YANILTMAM-

Siyasete düşünerek girmediğini ifade eden Torun, özetle şunları söyledi:
“Benim çocukluğumdan bu yana tanıyanlar tanır. Ben o insanları yanıltamam ki. O insanlar, her yerde ‘Seyit Torun’ budur der. Belediye Başkanlığı yapıyoruz, kararlar alıyoruz insanlar suçluyor bizi ‘oraya rant sağladı, buraya rant sağladı’ diye. Ama hiçbir zaman bu suçlamalar kamuoyunda kabul görmedi. Benim yaşantımı da biliyorlar, arabamı da biliyorlar evimi de biliyorlar. Çocuğumun eşimin de yaşantısını biliyorlar. Köyümdeki arazimi de biliyorlar. Beni bildikleri için ben bilineni dışına nasıl çıkarım. Benim için bir yere gelmek önemli değil, yürüdüğüm yol önemli. O yolu yürürken de ben bilinen olmalıyım. Ben insanları yanılttığım anda dünyaya bakışım da kendi duruşum da değişiyor. Ben halkımız tarafından anlaşıldığımızı düşünüyorum. Bu noktada seçimle ilgili çok fazla kaygı düşünmüyorum. Benim için önemli olan hizmet vermek. Önemli olan yolu yürümektir. Ben o yolu yürüyorum. Sonucunda elbette ki vatandaşlarımız takdir hakkı kullanacaklar. Ona da saygılıyım.

-DSP ÇATISINDA İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI-

Bizim ve bizim dışımızdaki siyasi partilerin yaptığı anketlerde tekrar seçileceğimiz ortada. Yaptığımız araştırmalarda hemşerilerimiz tavrımızın değişmesinden yana değiller. Ben hiçbir zaman koşan atın üstünde olmadım. Mevcut durumu değerlendirerek seçim kazanma adına parti değiştirmedim. Parti değiştirdim, değiştirmek zorunda kaldım. Bunu herkes biliyor. Ama o gün gerçekten eğer, CHP’nin kazanma şansı olsaydı, kesinlikle aday olmazdım. O günkü sonuç gösterdi ki biz olmadığımız takdirde o seçimler kazanılamayacaktı. Bugün Ordu’da AKP’li bir belediye başkanı olacaktı. Son genel seçimlerde CHP ve DSP işbirliği yaptı. Bugün bu birliktelik DSP çatısı altında da sağlanabilir. İstanbul ve Ankara’yı bu kısır çekişmeler bu noktaya getirdi. Bunu tarihten ders alarak, burada AKP’nin karşısında seçim almanın ortak aklını ortaya koymalıyız. Kesinlikle işbirliği yapılmalı. Ama bu parti değiştirerek olmamalı. Ben DSP çatısı altında uzlaşarak, bazı konuları değerlendirerek ortak uzlaşıyı ortaya koyarsak kesinlikle ve kesinlikle başarılı olacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı